"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Τρία τρόλεϊ σε μια μέρα είναι ακατάρριπτο ρεκόρ



Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  ότι επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «καταγράφηκαν οι περισσότερες επιθέσεις σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως και οι περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στην ίδια περιοχή» θα σήκωνε ανάλυση αν η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλαγε από μόνη της.


Τον Δεκέμβριο του 2012 λίγες μέρες μετά την επέμβαση στην Βίλα Αμαλία  η αστυνομία μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων. Αντικείμενο η πάταξη του παραεμπορίου από αλλοδαπούς στο πεζοδρόμιο της Πατησίων. Εκτός από 17 σάκους με είδη μαϊμούδες η αστυνομία βρήκε 6 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια-βέργες, 151 μπουκάλια κενά.

 
Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε. Χαρακτήρισε την ενέργεια «Ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο και στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων» προσθέτοντας ότι «Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο Κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής». Ενώ στην Πατησίων αμέσως πήγε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη για να ζητήσει εξηγήσεις από τους αστυφύλακες για την εξελισσόμενη επιχείρηση.


Μέρες πριν την επέμβαση στην Πατησίων η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει θέση για την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας. Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ο Σαμαράς και ο Δένδιας «έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους». Έκλεισε με την προειδοποίηση «Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια. Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες».  


Κάτι που τρία χρόνια αργότερα έγινε πραγματικότητα όταν οι αντιεξουσιαστές ελευθέρωσαν τα Εξάρχεια από την αστυνομία και την Πατησίων από τα τρόλεϊ.   


Τον Αύγουστο του ’14 η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ «…εισέβαλαν χωρίς κανένα λόγο στην πλατεία Εξαρχείων, βρίζοντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί». Κλείνει την διαμαρτυρίας της αναφέροντας «Καταγγέλλουμε επίσης και την "ειδική μεταχείριση" που δέχονται τα Εξάρχεια από τις δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν επιβάλει ένα κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Δε θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι πλατείες μας σε πεδίο καταστολής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στους ελεύθερους δημόσιους χώρους», υπογραμμίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ». 


Τώρα πως είναι δυνατόν ο Τόσκας να λέει ότι την εποχή της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια καιγόντουσαν περισσότερα αυτοκίνητα αλλά η Νεολαία του κόμματος να λέει ότι η αστυνομία επενέβαινε άνευ λόγου ανάγεται στην δημιουργική σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ  με την αλήθεια.


Τον Νοέμβριο του ’13 η Πόπη Μέλλιου μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μήνυση κατά της αστυνομίας. Όπως είπε βρισκόταν στην πλατεία Εξαρχείων όταν η ομάδα ΔΙΑΣ άρχισε να κάνει προσαγωγές. Άρχισε να ζητάει τα ονόματα των αστυνομικών και να καταγράφει τους αριθμούς κυκλοφορίας των μοτοσυκλετών σε ένα μπλοκάκι. Τότε «άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ, ψηλός και σωματώδης» της άρπαξε από τα χέρια το μπλοκάκι. Όταν άρχισε να φωνάζει και να προσπαθεί να του το πάρει πίσω οι υπόλοιποι την έσπρωξαν και την έριξαν κάτω. Τους κυνήγησε αλλά ο ψηλός και σωματώδης καβάλησε μηχανάκι χωρίς πινακίδες και εξαφανίστηκε. Οι δηλώσεις της  υπεύθυνης του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν με την διαβεβαίωση ότι θα φροντίσει η καταγγελία της να φτάσει στα πέρατα της γης.


Είναι αμφίβολο ότι έφτασαν. Είναι όμως σίγουρο ότι ο αστυφύλακας καταλαβαίνει ότι οι καταγγελίες δεν χρειάζεται να φτάσουν στα πέρατα της γης να φτάσει αλλά στο γραφείο του πειθήνιου μπιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τόσκα, στην Κατεχάκη για να τραβιέται. Με το αναμενόμενο αποτέλεσμαΚουκουλοφόροι να βγάζουν περιπτερά και να του καίνε το περίπτερο με bonus τρία τρόλεϊ στην Πατησίων και οι αστυνομικοί για να επέμβουν να ζητάνε την έγκριση του υπουργείου.  Αφού οι αστυφύλακες ξέρουν πότε πρέπει να κάνουν  την παλαβή πριν καταλήξουν «ψηλοί και σωματώδεις άνδρες» στην επόμενη καταγγελία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Τέλος το...
 «Η ΝΔ της άκριτης βίας έναντι των πολιτών και της προκλητικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος» τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και το πιο ειλικρινές. 
 
 
Για ένα κόμμα που πολίτης ήταν πάντα ο αντιεξουσιαστής σήμερα για πρώτη φορά αποδίδεται δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: