"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο Τσίπρας σβήνει βιαστικά σύνθημα που έγραψε σε τοίχο του Μαξίμου!



Με ένα ρολό μπογιατζή βουτηγμένο σε σομόν μπογιά ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα το πρωί στο κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου προκειμένου να «διορθώσει» ένα σύνθημα που έγραψε ο ίδιος σε μια στιγμή παρόρμησης, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.


«Πολλοί ήταν εκείνοι που διάβασαν λανθασμένα το όνομα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γκράφιτι» αναφέρει το non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου που στη συνέχεια διευκρινίζει ότι αυτό που έγραψε στην πραγματικότητα ο Πρωθυπουργός ήταν «Σούμπι-ντούμπι-ντου, γιου τέικ χιμ» από ένα παλιό χριστουγεννιάτικο τραγούδι.


Η διόρθωση πάντως – στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προέβη ο Αλέξης Τσίπρας ύστερα από επέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου – δεν φαίνεται να δυσαρέστησε ιδιαίτερα τους αντι-σοϊμπλικούς οπαδούς του καθώς τόσο τους αρκούσε για να βγάλουν το άχτι τους και να νιώσουν ότι ο Πρωθυπουργός τους τα βάζει με τους ισχυρούς.




(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: