"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Το δίκιο το Βολφ και οι πιθηκίζουσα Ψωροκώσταινα



Μπορεί να συμβεί; 


Μπορεί! Η αντίφαση ενσωματωμένη σε κάθε στιγμή. Ταυτόχρονα. Ακόμα και στις σχέσεις. Ακούγεται σαν αμπελοφιλοσοφία. Ομως είναι αλήθεια!
 

Ο Βολφ Σόιμπλε έχει δίκιο. Οταν λέει «αν δεν τηρηθούν οι κανόνες η ευρωζώνη θα καταστραφεί»!

 
Και οι «κανόνες» καθορίζονται και ρυθμίζονται από την παγκοσμιοποίηση της Αγοράς. 


Που με την σειρά της καθορίζεται και ρυθμίζεται από την ασαμάτητη παραγωγική δραστηριότητα της Κινεζικής μηχανής. 


Που με την σειρά της, αυτή η «μηχανή» είναι-υποτίθεται-κομμουνιστική!

 
Που με την σειρά της αυτή η «κομμουνιστική μηχανή» παράγει τα πιο φτηνά προιόντα της υφηλίου. 


Ετσι με τις χαμηλές τιμές διευκολύνει τις τσέπες των φτωχών όλου του πλανήτη. Από την άλλη ξεχαρβαλώνει τον βιομηχανικό ιστό των δυτικών χωρών με αποτέλεσμα να στέλνει στην ανασφάλεια, την ανεργία, τον τρόμο, εκατομμύρια προλετάριους.  


Που στα χαρτιά-υποτίθεται-ότι η «κομμουνιστική» Κίνα ενδιαφέρεται, αγωνίζεται γι αυτούς!

 
Ποιος ο απόλυτος θριαμβευτής; Αυτής της Κινεζικής υπεροχής; 


Φυσικά οι πολυεθνικές. Φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο. Φυσικά οι εχθροί, οι πολέμιοι του κομμουνισμού! Με τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς!

 
Ο Βολφ λοιπόν έχει δίκιο. Ο δεξιός Βολφ. Που στην πραγματικότητα είναι πιο ήπιος από τους «κομμουνιστές» της Κίνας. Ο δεξιός Βολφ είναι λιγότερο δεξιός από τους υποτιθέμενους Κινέζους αριστερούς. Και ο αριστερός της Κίνας, εντελώς νεοφιλελεύθερος και στην πράξη φανατικός εχθρός του ιδρώτα των απανταχού της γης σκληρά εργαζομένων!

 
Προσέξτε τον συλλογισμό του Βολφ


Προκειμένου, σου λέει, να διατηρηθεί το κοινωνικό σύστημα των ευρωπαικών χωρών, πρέπει πάση θυσία να αναπτυχθεί η παραγωγή. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Και για να γίνουν επενδύσεις πρέπει να περιοριστούν οι απαιτήσεις, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, να μειωθούν τα μεροκάματα και έτσι οι χώρες της Ευρώπης να γίνουν ελκυστικές!

 
Μόνο με τον πλούτο θα εξακολουθεί να λειτουργεί το σύστημα ασφάλειας, νοσηλείας, περίθαλψης και συνταξιοδότησης των εργαζομένων της Ευρώπης!

 
Και ο πλούτος αναπτύσσεται με τους κανόνες της Αγοράς.  


Με απλά λόγια το στρατηγικό σχέδιο του Βολφ αποσκοπεί στην θωράκιση όχι στο ξεχαρβάλωμα των ασφαλιστικών ταμείων. Που σημαίνει ότι... οι χώρες της Ευρώπης πρέπει πάση θυσία να αφομοιώσουν και να ενσωματώσουν μερικά, από τα βασικά σημεία της Γερμανικής οικονομίας. Λιγότερες απαιτήσεις, περισσότερη δουλειά. Λιγότερες «ευκολίες», περισσότερη ευρηματικότητα και άφθονη τεχνολογική φαντασία!

 
Μπορεί η Ψωροκώσταινα να παρακολουθήσει και να παραδειγματιστεί απ αυτές τις εξελίξεις; 


Οχι δεν μπορεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.  


Η Ελλάδα πιθηκίζει ευρωπαικά. Η Ελλάδα πιθηκίζει φιλολαικά. Η Ελλάδα πιθηκίζει μεταρρυθμιστικά. Η Ελλάδα πιθηκίζει εκσυγχρονιστικά. Η Ελλάδα πιθηκίζει αριστερά!

 
Με φέσι Οθωμανικό στο κεφάλι, με φουστανέλα Αρβανιτιάς και με γόβες Prada πορεύεται, διαμαρτυρόμενη, προς τον Τρίτο κόσμο ελπίζοντας ότι...

 οι προστάτες θα την σώσουν για μια ακόμα φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: