"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Δεν είναι απατεώνες!



Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε αρχικά ότι η κυβέρνηση πέτυχε και έδωσε την... 13η σύνταξη, εφαρμόζοντας το... πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Κι έπειτα ότι θα το κάνουν και του χρόνου!  


Είναι προφανές ότι ο κ. υπουργός δεν έχει διαβάσει σε βάθος την επιστολή Τσακαλώτου. Ή την έχει διαβάσει και μας δουλεύει όλους χοντρά. Ασύστολα, όπως κάνουν οι πολιτικοί απατεώνες. 


Είναι οι άνθρωποι απατεώνες;


Ειλικρινά πιστεύω πως όχι!  


Ο κ. Φλαμπουράρης ζει το όνειρό του. Από τους καφενέδες της Αίγινας στα σαλόνια της πολιτικής. Από τις οικοδομές (εργολάβος γαρ) στα μεγάλα έργα της κυβέρνησης και του Έθνους. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει διαφόρους να λένε “κάνε με πρωθυπουργό για μία ημέρα και θα δεις”. Ε, ο κ. Φλαμπουράρης αυτό ακριβώς είναι. Ο άνθρωπος που το ευχήθηκε και τελικά έγινε Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη. Κι είδαμε κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι τι μπορούσε να κάνει.


Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ένας απλός υπουργός. Δεν είναι μόνο ο μέντορας του Πρωθυπουργού μας. Είναι ένα άνθρωπος - σύμβολο. Σε αυτή τη χώρα έχουμε γνωρίσει... αεροπορικές κυβερνήσεις, κυβερνήσεις της λαδόκολλας, κυβερνήσεις των λογιστών, κυβερνήσεις του γυμναστηρίου. Αυτή εδώ η κυβέρνηση τις ξεπερνάει όλες, είναι η κυβέρνηση του καφενέ. Γι αυτό ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας υπουργός σύμβολο.


Ο κύριος Αλέκος δεν πουλάει δηθενιά Δεν είναι δήθεν. Είναι αυθεντικός. Είναι ο μόνος υπουργός που τόλμησε να βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα με τον φραπέ στο χέρι. Δεν φοβάται την “έκθεση”. Κι αυτή την δύσκολη ώρα που οι ιδεολόγοι του κόμματος έχουν κρυφτεί τρία μέτρα κάτω από την γη (μάλλον από ντροπή και όχι διότι τους έστειλε εκεί ο γίγαντας Πολάκης), ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέλαβε να βγει μπροστά. Να πει δύο κουβέντες, για να αναπτερωθεί το ηθικό των συντρόφων του. 


Είναι βέβαιο ότι έχει διαβάσει την επιστολή Τσακαλώτου. Αλλά μπροστά στο καλό του κόμματος δέχτηκε να τσαλακωθεί η περηφάνια του. Το κόμμα, οι σύντροφοί του, πάνω απ' όλους.


Όχι, δεν είναι απατεώνες. Ο απατεώνας έχει πάντα έτοιμη μία διέξοδο


Αυτοί εδώ...
 έχουν κλειδωθεί στο δωμάτιο των ιδεοληψιών και έχουν πετάξει το κλειδί από το παράθυρο. 


Δεν είναι απατεώνες. Φαντασιόπληκτοι είναι, ότι δήθεν υπηρετούν κάποιον ανώτερο σκοπό. 


Ζουν τον μύθο τους κι είναι ικανοί να φτάσουν σε απίστευτα όρια για να ικανοποιήσουν τις ονειρώξεις τους.  


Μέρα με την ημέρα, άλλωστε, διολισθαίνουν όλο και περισσότερο. Δικαιολόγησαν τα ψέμματα, ως μία απαραίτητη επιλογή για να υπερβούν τις δυσκολίες της στιγμής. Υπέγραψαν τα πάντα, κοροϊδεύοντας ακόμη και τον εαυτό τους, ότι δήθεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής. Και μην έχετε ψευδαισθήσεις. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως Ρομπέν των Δασών.


Είναι το τελευταίο τους ανάχωμα. Έπειτα θα έχουν να αντιμετωπίσουν την μοναξιά των μονοψήφιων ποσοστών. 


Κι η ώρα αυτή είναι τόσο κοντά όσο δεν την φαντάζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: