"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (24/12/ΧΧΧΧ)

1818: Ο Φράντς Γιόζεφ Γκρούμπερ συνθέτει το τραγούδι «Silent Night» (Άγια Νύχτα). Θα παρουσιαστεί σε κοινό την επόμενη μέρα και θα παραμείνει μέχρι σήμερα ένα από τα εμβληματικά τραγούδια των Χριστουγέννων. 



1868: Ιδρύεται στο Πουλάσκι του Τενεσί, η Κου Κλουξ Κλαν, οργάνωση των λευκών που αντιτίθεται στη φυλετική ισότητα. 




1914: Άτυπες ανακωχές για τον εορτασμό των Χριστουγέννων μεταξύ των εμπολέμων στο Δυτικό Μέτωπο (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).  (O νέοι φίλοι του ιστολογίου ΑΞΙΖΕΙ να δουν παλαιότερη  ανάρτηση σχετική με το ιστορικό αυτό γεγονός ΕΔΩ)




1968: Οι αστροναύτες Μπόρμαν, Λόβελ και Άντερς γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που μπαίνουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.  






1818: Γεννήθηκε ο Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ, άγγλος φυσικός, ερευνητής της θερμοδυναμικής, μία μονάδα μέτρησης της οποίας φέρει τ' όνομά του. [θαν. 31/10/1889]




1524: Πεθαίνει ο Βάσκο ντα Γκάμα, γάλλος εξερευνητής που πραγματοποίησε το πρώτο θαλάσσιο ταξίδι από την Ευρώπη στην Ινδία. [γεν. 1460]

2015: Πεθαίνει  σε ηλικία 77 ετών ο Ντάνος Λυγίζος, παρουσιαστής και ηθοποιός, ο οποίος τη δεκαετία του 1990 έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως παρουσιαστής της θρυλικής εκπομπής «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1».

Δεν υπάρχουν σχόλια: