"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Μην ξεχνάτε αυτούς που αγρυπνούν κι απόψε



Απόψε, όταν η πλειοψηφία θα είναι στην θαλπωρή του σπιτιού της ή τις μικρές ώρες αρκετοί, που θέλουν και μπορούν, θα διασκεδάζουν στα κέντρα, η Φρουρά της Πατρίδας, όπως πάντα θα αγρυπνά.  


Έστω για λίγο η σκέψη όλων μας θα πρέπει να είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα ξαγρυπνούν στην γη, στην θάλασσα και στον αέρα, σε σκοπιές, περίπολα, εποπτεία, readiness και γέφυρες πλοίων, μέσα στο κρύο, στο χιόνι, στην τρικυμισμένη θάλασσα και στον δυνατό αέρα, σε περιπολικά, στα βουνά, στους δρόμους των πόλεων και των χωριών της Πατρίδας, με το βλέμμα άγρυπνο.


Άξιοι τιμής όλοι, οι διασώστες, οι γιατροί κι οι νοσηλευτές, όσοι απόψε θα σώζουν ζωές, θα απεγκλωβίζουν συνανθρώπους μας, θα φροντίζουν αρρώστους, θα αποκαθιστούν βλάβες στα δίκτυα, θα ανοίγουν δρόμους.  


Όμως ένα τόσο δα «κλικ» παραπάνω γι’ αυτούς που είναι ταγμένοι στην εξωτερική κι εσωτερική Φρουρά της Ελλάδας, οι μόνοι που, αν χρειαστεί, μπορούν να πεθάνουν για την αποστολή τους κι ενίοτε δυστυχώς πεθαίνουν ή τραυματίζονται, ώστε όλοι μας να κοιμόμαστε ήσυχοι στα κρεβάτια μας, να τρώμε και να πίνουμε με τους αγαπημένους μας.


Μια γουλιά στην υγειά τους και κατά το αρχαίο έθος του λαού μας... 

άλλη μια στο ελληνικό χώμα, τιμητική σπονδή στην γη που υπερασπίζονται με δόξα, τιμή και αυταπάρνηση, στην μνήμη αυτών που έφυγαν στο καθήκον…


Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους, δύναμη κι ανάταση για την Πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: