"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Mακιγιαρισμένο ισλαμικό κωλοχανείο

Η Τουρκία ήταν ένα κράτος με μουσουλμάνους πολίτες. Τώρα, με τον Ερντογάν, είναι ένα ισλαμικό κράτος. 


Η ιδεολογία, η ρητορική, οι πράξεις, οι επιλογές του για τη στελέχωση της διοίκησης και ο γεωπολιτικός προσανατολισμός που δείχνει να επιλέγει μαρτυρούν από το Α μέχρι το Ω ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται να συμβαδίσει με τη Δύση. Θέλει να γίνει χαλίφης με αξίωμα... προέδρου.

 
Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Αγκυρα από τον εν ενεργεία αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς δεν είναι η πρώτη εγκληματική πράξη Τούρκου δημοσίου υπαλλήλου εναντίον «αλλόπιστου» θύματος.  


Οι σημαντικότερες εχθροπραξίες εναντίον της Δύσης φέρουν την υπογραφή του ίδιου του Τούρκου προέδρου.

 
Η ανεπίσημη, πλην πολλάκις, αποδειχθείσα ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος οφείλεται στην απόφαση του Ερντογάν να αναμειχθεί στο συριακό ζήτημα και στην αυταπάτη του πως θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το ISIS για όλες τις «βρόμικες» και αιματηρές δουλειές του τουρκικού κράτους.

 
Οι πολίτες της Τουρκίας καθημερινά ακούν τον πρόεδρό τους να τους μιλά για το Κοράνι, να εκφράζει σκληροπυρηνικές απόψεις για το κράτος, τις διεθνείς, τις κοινωνικές και τις διαπροσωπικές σχέσεις και να μεταδίδει διαρκώς το μήνυμα της «υποχρέωσης» των άλλων να «συμμορφωθούν» με όσα θέλει η χώρα του, προβλέπει η θρησκεία του και εξυπηρετούν τον ίδιο.

 
Ο εμποτισμός μεγάλων μαζών της γειτονικής χώρας με το δηλητήριο του θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας είναι πλέον γεγονός. 


Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θα μπορεί πια να ελέγχει εύκολα το τέρας που έχει δημιουργήσει.

 
Κάθε αστυνομικός, τελωνειακός υπάλληλος, οδηγός λεωφορείου, σερβιτόρος, θυρωρός ξενοδοχείου, πολιτικός, επιχειρηματίας, οποιοσδήποτε άλλος έχει γίνει υποδοχέας των διδαγμάτων του Ερντογάν μπορεί να συμπεριφερθεί σε τουρίστες, επισκέπτες της Τουρκίας ή ακόμα και σε συμπολίτες του όπως ο αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς στον Ρώσο πρεσβευτή στην Αγκυρα.

 
Δυστυχώς...
  συνορεύουμε με ισλαμικό κράτος, όπου τμήμα του λαού έχει ριζοσπαστικοποιηθεί από τον πρόεδρο της χώρας!


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: