"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Οι ψευτοαριστεροί κήνσορες…



Ο κ. Γ. Μηλιός μαζί με μια ομάδα αξιόλογων συντρόφων του επιχείρησαν να τάμουν θεωρητικά ζητήματα με βάση τη μαρξιστική θεωρία. Η προσπάθειά τους ήταν αξιόλογη.
 
 
Ο κ. Μηλιός εισήλθε με την ομάδα του στο Συριζα, απομονώθηκε πολιτικά απο τον κυβερνητικό Συριζα και, καταγγέλλοντας τη στροφή του κόμματος, απομακρύνθηκε απο τη δημόσια δράση. Καλά έκανε και θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για πολιτική και ιδεολογική συνέπεια.
 
 
Ο σημερινός Συριζα δεν έχει καμιά σχέση, όχι με τον Συριζα στον οποίο πρωτοεισήλθε ο κ. Μηλιός αλλά ούτε με τον Συριζα της πρώτης πολιτικής στροφής, την οποία, όπως επισημάνθηκε παραπάνω, ο κ. Μηλιός κατήγγειλε.
 
 
Ο κ Μηλιός επανέρχεται αναλαμβάνοντας πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών, με τον ευνουχισμένο, απο κάθε αριστερή χροιά, σημερινό Συριζα,
 
 
Τι να υποθέσει κανείς; Ότι η εξουσία είναι Κίρκη που μαγεύει κάθε εξουσιομανή; Ότι δεν υπάρχει, πλέον, καμιά ιδεολογική συνέπεια παρά μόνο η γοητεία του κέρδους και της δόξας;  
 
Πάντως, εδω και πολύν καιρό ο κόσμος δεν τους πιστεύει. Και ένας ένας όλοι οι αριστεροί κήνσορες υποκύπτουν στη γοητεία της εξουσίας και την απαξία της κοινωνίας.
 
 
Όσο για τον ατυχή κ. Τσίπρα,σε όσες κηδείες και αν πάει, δεν θα μπορέσει να σταματήσει την πολιτική απομείωση. Και επειδή πληρώνουμε πολλά ως φορολογούμενοι πολίτες, έχουμε το δικαίωμα να απαιτήσουμε: τέρμα τα ταξιδάκια και η διαμόρφωση πολιτικού προφίλ με τα χρήματά μας. Η χώρα πνίγεται στα προβλήματα και η προτεραιότητα του πρωθυπουργού ήταν το ταξίδι στην Κούβα και ο επικήδειος στον Κάστρο!
 
 
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της μετάβασής του απο το κομματικό ταμείο. Το κακό παράγινε.
 
 
Μας φόρτωσε μια 50μελή κυβέρνηση, με τριμελή υπουργική στελέχωση σε υπουργεία που και ο ένας ήταν υπερβολή, δημιουργεί γραφεία τύπου “πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη” λες και είμαστε ιθαγενείς και μας πετάει χάντρες και καθημερινά προσλαμβάνει στο δημόσιο απο τον κομματικό στρατό.
 
 
Έλεος. Σε λίγο...
 με τα, επιπλέον, μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πληρωμών. 
 
 
Τέρμα το παιχνιδάκι. 
 
 
Ακόμη και ένας λαός, όπως ο ελληνικός, κάποια στιγμή εξεγείρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: