"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ελληνας μαθηματικός τιμήθηκε με το βραβείο "Παιδαγωγός YALE 2010"

Με το βραβείο «Παιδαγωγός Yale 2010», από το γραφείο προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Yale των ΗΠΑ τιμήθηκε ο Γιώργος Παμπόρης, μαθηματικός (φωτογρ.), που διδάσκει σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη).

Ο διαγωνισμός αναγνωρίζει εξαίρετους εκπαιδευτικούς απ' όλο τον κόσμο, που έχουν στηρίξει τους μαθητές τους και τους έχουν εμπνεύσει, ώστε να ξεχωρίσουν σε υψηλό επίπεδο. Οι πρωτοετείς φοιτητές καλούνται να προτείνουν καθηγητές Γυμνασίου-Λυκείου, ενώ μια επιτροπή κρίνει κάθε υποψηφιότητα χωριστά.

Φέτος, κατατέθηκαν 269 υποψηφιότητες από 34 διαφορετικές Πολιτείες των ΗΠΑ και από 21 διαφορετικές χώρες. Συνολικά, 30 καθηγητές επιλέχθηκαν ως παραλήπτες του βραβείου. Με τον τρόπο αυτό, το Πανεπιστήμιο του Yale ευχαριστεί τους άριστους εκπαιδευτικούς για τις συνεχείς προσπάθειές τους, για την ενθάρρυνση και υποστήριξη των μαθητών τους, καθώς και για το εκπαιδευτικό τους έργο. Τον καθηγητή πρότεινε ο μαθητής του και φοιτητής στο Yale, Πασχάλης Τόσκας.

«Είναι για μένα μια επιβράβευση των προσπαθειών να προσφέρω γνώση και προοπτική στους μαθητές μου. Με τις συστατικές επιστολές που έστειλα στα ξένα πανεπιστήμια για τον Πασχάλη Τόσκα, δεν έκανα τίποτε άλλο, παρά να φωτίσω τον χαρακτήρα, κυρίως, ενός άριστου μαθητή», αναφέρει  ο Γιώργος Παμπόρης, που υπηρετεί επί δεκαοχτώ χρόνια τον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις συστατικές επιστολές που γράφουν οι εκπαιδευτικοί προς τα πανεπιστήμια του εξωτερικού για τους μαθητές τους, δεν αναφέρονται τόσο στο γνωστικό ακτικείμενο αλλά στην προσωπικότητά τους.

«Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τα ξένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιλέγουν τους φοιτητές τους με πρωταρχικό κριτήριο τη θέληση για μάθηση και τους στόχους τους. Αυτά τα παιδιά τα πηγαίνουν καλά και στις σπουδές», λέει ο βραβευμένος καθηγητής. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: