Αύξηση 62% στον όγκο της ψηφιακής πληροφορίας το 2009
Του Δημήτρη Μαλλά
Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασε το 2009 ο όγκος της ψηφιακής πληροφορίας που δημιουργήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας σχετικής μελέτης της IDC με τίτλο νέας μελέτης της IDC, η οποία φέρει τον τίτλο «The Digital Universe Decade - Are You Ready; » και είναι προϊόν χορηγίας της EMC το 2009 η αύξηση ήταν της τάξεως του 62% σε σχέση με το 2008, φτάνοντας τα 800 δισεκατομμύρια GBs.
Η έρευνα είναι η τέταρτη αναθεώρηση της πρωτοποριακής μελέτης για το ψηφιακό σύμπαν, βάσει της οποίας καταγράφεται ο τεράστιος όγκος ψηφιακής πληροφορίας που παράγεται και αντιγράφεται σε ετήσια βάση, καθώς και οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης για τους απλούς χρήστες, αλλά και τους επαγγελματίες της πληροφορικής τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο όγκος του ψηφιακού περιεχομένου που προβλέπεται να παραχθεί στη διάρκεια του 2010, υπολογίζεται σε 1,2 τρισ. GBs (ή 1,2 zettabytes) και ισοδυναμεί με:
Την ψηφιακή πληροφορία που θα παρήγαγε κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί στη γη εάν έστελνε «Tweets» αδιαλείπτως και για 100 χρόνια.
75 δισεκατομμύρια πλήρως φορτωμένα 16 GB Apple iPads, τα οποία θα μπορούσαν να γεμίσουν 41 φορές το στάδιο Wembley ως επάνω.
Ενα ολόκληρο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς «24» του FOX TV να παίζεται χωρίς διακοπή για 125 εκατομμύρια χρόνια.
707 τρισεκατομμύρια αντίγραφα του νέου αμερικανικού νομοσχεδίου για την υγεία, το οποίο υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2010 κι έχει έκταση 2.000 σελίδες.
Τα αντίγραφα αυτά, κολλημένα το ένα πίσω από το άλλο, θα μπορούσαν να καλύψουν 16 φορές την απόσταση από τη Γη στον Πλούτωνα με επιστροφή, ή ισοδύναμα να σκεπάσουν με χαρτί βάθους ενός μέτρου ολόκληρη την έκταση των ΗΠΑ.
Το μέλλον
Σύμφωνα με την IDC, οι ρυθμοί αύξησης στο προσεχές μέλλον θα είναι εξίσου εντυπωσιακοί, καθώς αναμένει ότι:
Το μέγεθος της ψηφιακής πληροφορίας που παράγεται ανά έτος θα πολλαπλασιαστεί επί 44 στο διάστημα από το 2009 έως το 2020, καθώς όλα τα βασικά μέσα επικοινωνίας θα έχουν μεταφερθεί πλήρως από το αναλογικό στο ψηφιακό πεδίο.
Η IDC υπολογίζει ότι η αύξηση στα κεφάλαια που θα επενδυθούν στο ΙΤ και την καινοτομία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον έσοδα για τις επιχειρήσεις, τα οποία θα υπερβαίνουν το 1 τρισ. δολάρια, για το χρονικό διάστημα από σήμερα έως το τέλος του 2014.
Εως το 2020, το ποσοστό της ψηφιακής πληροφορίας που θα πρέπει να έχει επίπεδο ασφάλειας πάνω από το βασικό θα αυξηθεί από το 30% στο 50%.
Η ψηφιακή πληροφορία που παράγεται σήμερα είναι 35% περισσότερη από τη συνολική χωρητικότητα των αποθηκευτικών μέσων. Το ποσοστό αυτό θα εκτιναχτεί στο 60% μέσα στα επόμενα χρόνια.
Περισσότερο από το 70% του ψηφιακού σύμπαντος δημιουργείται από μεμονωμένους χρήστες. Αλλά οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη αποθήκευσης, προστασίας και διαχείρισης για το 80% του ψηφιακού σύμπαντος. Το συγκεκριμένο «βάρος» για τις επιχειρήσεις προβλέπεται ότι μόνο θα αυξάνεται, καθώς τα κοινωνικά δίκτυα και οι τεχνολογίες Web 2.0 συνεχίζουν να εισβάλλουν στον κόσμο των εταιρειών.
πηγη ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΕΡΕΥΝΕΣ,
ΗΜΕΡΗΣΙΑ,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου