"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το μεγαλύτερο αυθαίρετο στα Βαλκάνια - Από πού κι ως πού μιλάει για μπουλντόζες και γκρεμίσματα η κυβέρνηση, όταν έχει νομιμοποιήσει το τσαντίρι των Σκοπίων;




Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ελληνα ΥΠΕξ (όταν φοράει καπελαδούρα, είναι φτυστός ο Μπος Χογκ της σειράς «Ντιουξ») Νίκο Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ την ώρα που ρίχνουν τις τζίφρες στο κηδειόχαρτο της ελληνικής Ιστορίας και στην άνευ όρου παράδοση των ελληνικών ασημικών στους σκορπιανάκατους παλιατζήδες. 



Οι άνθρωποι αυτοί, που ψηφίστηκαν «για να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ» και έφτασαν στο σημείο να τον διατηρήσουν και να βάλουν φόρο ακόμα και στις σακούλες των σούπερ μάρκετ, υποτίθεται ότι είναι «άγγελοι της καθάρσεως», οι οποίοι, αντί για πύρινη ρομφαία και δόρυ, κρατούν μοχλούς από μπουλντόζες και χειριστήρια ισοπεδωτικών μηχανημάτων.

 
Υπόσχονται να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, διότι αυτά φταίνε (και, προφανώς, κι οι ιδιοκτήτες τους), εμπόδιζαν τους πολίτες να σωθούν από την πυρκαγιά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραλάβει χώρα χωρίς αυθαιρεσίες και χωρίς ανεύθυνους νεκρούς, που δολίως και με πρόθεση έχασαν τη ζωή τους, ώστε να δυσφημιστεί η κυβέρνηση, τότε θα είχαν σβήσει όλες οι φωτιές. Θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και μόνος του ο Τόσκας, κρατώντας ένα μισόλιτρο εμφιαλωμένο (όχι κατ' ανάγκη παγωμένο), μεταλλικό νερό.
 
Σε γενικές γραμμές, η Αριστερά δεν συμπαθεί τα αυθαίρετα, αν δεν είναι δικά της ή φιλίων προς εκείνην δυνάμεων. Αυθαίρετο σημαίνει ιδιοκτησία και ιδιοκτησία σημαίνει καπιταλισμός, και αυτός είναι ο απόλυτος εχθρός. Ομως, η τύχη ή -ορθότερα- η ιστορική αναγκαιότητα τα έφερε έτσι ώστε να χρειαστεί η γνωμάτευση των μαρξιστών πολεοδόμων της κυβερνήσεως για να νομιμοποιηθεί το παρδαλό τσαντίρι των Σκοπίων.  


Ο Κοτζιάς, σε ρόλο διευθυντή ελληνόφωνης πολεοδομίας, νομιμοποίησε το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων, τα Σκόπια. Το οικόπεδό τους είναι καταπατημένο. Η Ιστορία τους κλεμμένη. Η γλώσσα δανεική. Το έθνος τους ανύπαρκτο. Κι όμως, οι «δικοί» μας...

 που κάθε άλλο παρά δικοί μας είναι, τους επιτρέπουν να χτίσουν κράτος μέχρι τον Θερμαϊκό!

 
Οι μπουλντόζες όντως μας χρειάζονται, αλλά για να κατεδαφίσουν τη Mεταπολίτευση. Χαρακτηρίστηκε «κόκκινη» αυτή η οικοδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: