"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Το Κράτος καταρρέει υπέροχα



Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά με τόσες αλχημείες, ψεύδη, εξαπάτηση, κατσιαπλιαδισμό και αρπακολλαδισμό των μέσα και των έξω.  


Ηταν καιρός. έφθασε η ώρα. 


Το Κράτος καταρρέει υπέροχα και συναρπαστικά όπως του αξίζει. Οπως μας αξίζει. 


Το Κράτος καταρρέει στην Υδρα που μένει στο σκοτάδι. 


Το Κράτος καταρρέει στην Αθήνα που ξεμένει από νερό. 


Το κράτος καταρρέει στο Μάτι και παίρνει μαζί του 100 ζωές.


Το κράτος καταρρέει στο κέντρο της πρωτεύουσας παραδομένο στα δολοφονικά έντσικτα των πακιστανών και πάσης φύσεως φυραμάτων


Το κράτος καταρρέει και με την υπογραφή του Διονύση Γαιτάνη που αξιολογεί επιληπτικό τον Αρη Φλώρο και γελοιοποιεί τον προιστάμενο υπουργό Πολάκη ο οποίος ναι με οργίζεται, ο Φλώρος όμως παραμένει ελεύθερος και πολύ πιθανόν να έχει πετάξει μακριά!!!

Το κράτος καταρρέει μετά από ένα ρεσιτάλ χυδαίας εφαρμογής των Μνημονίων με την Μέρκελ και τον τυχοδιωκτικό καιροσκοπισμό της να παρέχουν προστασία στον νοσηρό πελατειακό κράτους του Σύριζα.

 Η πτώση πλέον γίνεται εκκωφαντική και αντιληπτή και στους πιο βλαμμένους ανάμεσά μας. Και ακόμη δεν έχει προκληθεί η πυρηνική έκρηξη των...
 
 200 δις ευρώ κόκκινων δανείων. 


Μέσα σ΄αυτό το κλίμα το στρατιωτικό σκέλος του Σύριζα (βλέπε Ρουβίκωνας) κάνει επίθεση σε επιχειρηματίες που στηρίζουν την κυβέρνηση-αυτό κι αν είναι αχαριστία.


 Μην ανησυχείτε! Σ΄αυτό το πάρτυ της κατάρρευσης δεν θα λείψει κανείς. Θα είμαστε όλοι εδώ για να το απολαύσουμε. Στο μεταξύ τα κηρύγματα μίσους και η ελλιπέστατη παιδεία του πρωθυπουργού θα πρέπει να προβληματίσουν τους μεγάλους φίλους του στην Ευρώπη –με πρώτον τον Εμμανουέλ Μακρόν, γράφει ο εκλεκτός συνεργάτης μας Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος.


Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που θα έμαθαν τις ύβρεις του Έλληνα πρωθυπουργού κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και του πρώην υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα, δεν θα πρέπει να αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευτυχείς. Διότι κάποιοι από αυτούς, και ιδιαιτέρως οι Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και Πιερ Μοσκοβισί, γνωρίζουν καλύτερα από τον Αλ. Τσίπρα ποιον ρόλο έπαιξαν οι δύο Έλληνες «τραπεζίτες» όχι μόνον για την σωτηρία της χώρας τους αλλά και για το κύρος της ευρωζώνης στην δυσκολότερη στιγμή της.


Ειδικά δε οι δύο αυτοί κοινοτικοί παράγοντες, αφήνοντας κατά μέρος τυπικότητες και άλλες διπλωματικές φιοριτούρες, θα έπρεπε να απαντήσουν στο θράσος, την αμάθεια και τον ουσιαστικό αντιευρωπαϊσμό που εκφράζει με τον τρόπο του ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Οι κ.κ. Λ. Παπαδήμος και Γ. Στουρνάρας δεν ευτέλισαν καμμιάν απολύτως δημοκρατία, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Ακριβώς το αντίθετο έπραξαν, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης και ακαδημαϊκής ακεραιότητας. Αυτές οι δύο ιδιότητες, όμως, συνιστούν πρόβλημα για τον Αλ. Τσίπρα. Η παιδεία, το ακαδημαϊκό κύρος, η ευρυμάθεια, η αριστεία, η ευθύνη, η εθνική συνείδηση και η υψηλή ικανότητα χειρισμών που ξεφεύγουν από το πεζοδρόμιο, είναι οι μεγάλοι του εχθροί. Είναι ιδιότητες που απεχθάνεται και γι’ αυτό τις στιγματίζει και τις καταδιώκει.


Συνεπώς, όπως πολύ εύστοχα έγραψε στα Νέα ο Μιχάλης Μητσός, στην Ιθάκη ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την περίφημη θεωρία ότι κατάλαβε, έμαθε και άρα ωρίμασε. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα συναινετικό, μετριοπαθές ευρωπαϊκό πρόσωπο. Αντ’ αυτού, όμως, προτίμησε τον ακραίο και διχαστικό λόγο.
«Η παράσταση Τσίπρα στη Ιθάκη αποκάλυψε με ωμότητα αυτό που είναι το εξουσιαστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ένα σύστημα χωρίς έρμα, χωρίς θετική πρόταση για τον τόπο, που προσπαθεί να κρατηθεί στην ζωή δημιουργώντας εχθρούς. Ένα σύστημα που παρασιτεί στο όνομα της δημοκρατίας. Αυτό το σύστημα στηρίζουν οι θεωρητικοί τού δήθεν αντιδεξιού “προοδευτικού μετώπου”. Το σύστημα Τσίπρα. Που, όπως έγραφε ο Καβάφης στην Δευτέρα Οδύσσεια από τα Κρυμμένα Ποιήματα, “[…] όλη του η Ιθάκη ήτο μικρά […] Και η τυχοδιώκτις καρδιά ηυφραίνετο ψυχρώς, κενή αγάπης”», έγραψε ο Ηλίας Κανέλλης.


Τέλος, για την ιστορία υπενθυμίζουμε στον κύριο πρωθυπουργό ότι πραγματικός και ενεργός τραπεζίτης υπήρξε και ο φίλος του Εμμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ψιλά γράμματα όμως όλα αυτά για κάποιον που δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία του Οδυσσέα, βασιλιά της Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: