"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Τσίπρας βιάζει τη δημοκρατία!



Επιστρέφοντας στο παρελθόν, περί το 2001, κλείνω μια συνέντευξη ενός νέου πολιτικού για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την πρωινή ζώνη του Σαββάτου. Είναι λίγο μετά της 7.30. Τον είχα ακούσει να μιλάει στο συνέδριο της νεολαίας του αριστερού συνασπισμού που είχε τεθεί επικεφαλής της. Εγώ στα 22 και εκείνος στα 24 ή 25 αν δεν κάνω λάθος. Η νέα γενιά της επικοινωνίας, να αναδεικνύει την νέα γενιά των ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν και να δώσουν λύσεις στην πολιτική σκέφθηκα. Γιατί όχι; Δεν τον γνώριζα από παλιές συνεντεύξεις που έδινε ως μαθητής, την περίοδο των καταλήψεων και δεν με ένοιαζε. 


Σας ομολογώ ότι είχα μια απέχθεια στους ψευτοεπαναστάτες παπαγάλους του Μαρξ και της αριστερής ιδεολογίας, που είχε καταρρεύσει. Χωρίς να ψάξουν την αιτία της κατάρρευσης κατηγορούσαν τον δυτικό κόσμο για τα όσα βίωσαν αυτοί που είπαν όχι στην ... αριστερή πλευρά του πλανήτη με αποτέλεσμα να αλλάξουν άποψη και να προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τον δυτικό τρόπο ζωής.

 
Ήθελα να ακούσω και να ακουστεί ο νέος Γ.Γ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Ήθελα οι ακροατές του ΣΚΑΪ 100,3, του πρώτου ενημερωτικού σταθμού της χώρας, να έχουν ακούσματα και να διαμορφώσουν άποψη ακούγοντας και ανθρώπους που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο.

 
Ο νέος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Σας ομολογώ ότι ήταν η πιο απίστευτη συνέντευξη που έχω πάρει και έχει δώσει.  


Γιατί;  


Ήταν σκοπιά στο φυλάκιο του ναυτικού στο Παλάσκα που υπηρετούσε. Όταν τον ρώτησα γιατί μιλάει σιγά, «μα γιατί είμαι σκοπός» μου απάντησε ο Αλέξης!

 
Τον άκουσα με προσοχή. Ήταν συγκροτημένος. Είχε χάρισμα στο να κάνει να πιστέψεις ότι ως αριστερός νεολαίος, είχε ξεφύγει από τον ξύλινο λόγο των παλαιών συντρόφων του ΚΚΕ και ότι πραγματικά η αριστερή άποψη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην πολιτική ζωή του τόπου, θα οδηγούσε σε αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας, αν και εφόσον οι απόψεις τους  εφαρμόζονταν και αγκαλιάζονταν από τους πολίτες. Θα υπήρχε στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, μια κοινωνική επανάσταση, με αποφάσεις που θα λαμβάνονταν συλλογικά, σε όφελος όλων, χωρίς αποκλεισμούς που τα κόμματα της αστικής δημοκρατίας είχαν εφαρμόσει. Με δικαιοσύνη, σεβασμό στην προσωπικότητα, αλλά ... και με ανατροπές.

 
Αυτό το ανατροπές δεν το κατάλαβα τότε.


Ο χρόνος πέρασε και αυτό το 24 χρόνο παιδί, το εμπιστεύτηκε ο κόσμος και το οδήγησε μαζί με κάποια Ακροδεξιά στοιχεία στην εξουσία.

 
Πρώτη φορά αριστερά το σύνθημα και στροφή από την κοινωνία στο παλιό. Δοκιμή του νέου που είχε μεγαλώσει... Η απόφαση της κάλπης. Η λαϊκή ετυμηγορία...
 
Η συνέχεια είναι γνωστή ... μνημόνιο, απαξίωση , «ξέρασμα» των υποσχέσεων, κατάργηση των συνθημάτων της αριστεράς, πούλημα των ιδεών και των συνθημάτων τους, παζάρια με την διαπλοκή, χαστούκια στο μάγουλο από την εγχώρια ελίτ, εκμετάλλευση του κομματικού κρατικού μηχανισμού, ευτελισμός αρχών και θεσμών, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, κατάληψη της εξουσίας, καταστρατήγηση του συντάγματος και των νόμων και το πιο σοβαρό...

 
Βιασμός της δημοκρατία μας... Με εντολή του «νέου» Αλέξη Τσίπρα. Πολλές φορές με προσωπική υπόδειξη του «ηγέτη» εφαρμόζεται η αρχή «όποιος δεν είναι μαζί μας,είναι εναντίον μας». Η εντολή είναι «σκοτώστε» τον...Ναι αυτή είναι η εντολή! «Σκοτώστε» όποιον στο πλαίσιο της ελευθερίας που κατακτήσαμε μετά το 1974, βάφοντας ακόμα και τα καφενεία μπλε ή πράσινα, ακόμα και με τις διάφορες που είχαν οι οπαδοί των κομμάτων εξουσίας, δεν είναι μαζί μας.

 
Δίνει εντολή ο ίδιος ο «ηγέτης» ή κάποιος από την στενή ομάδα περί αυτόν, σε τσιράκια της προπαγάνδας τους,ο μηχανισμός εξευτελισμού των διαφορετικών.  


Δίνει εντολή σε άγνωστα, γνωστά τρολ της επικοινωνίας τους, να «σκοτώσουν» χαρακτήρες και προσωπικότητες, ώστε να καθυποτάξουν την ελεύθερη έκφραση. Να μην έχεις άποψη στην δημοκρατία, που να μπορεί να βλάψει τα όσα κάνουν και πρέπει να αποδεχθεί η κοινωνία. Να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Να μην δει η κοινή γνώμη ότι οι νέοι φεύγουν, οι συνταξιούχοι χάνουν εισόδημα, οι επιχειρηματίες ζουν περισσότερο την κρίση, οι υπάλληλοι των 400€, πρέπει να ξέρουν ότι αν κάποιος άλλος τους πει την αλήθεια που βιώνουν, τους λέει ψέματα και πρέπει να ... εξευτελιστεί. Γιατί είναι ο άλλος που εκφράζει την άλλη άποψη από αυτή που πρέπει να επιβάλει στην κοινωνία και τους μικρόνοες κομματικούς, ο μηχανισμός προπαγάνδας.

 
Στην ελευθερία της δημοκρατίας κάθε άποψη διαφορετική είναι απειλή για το νέο καθεστώς που πάντα ... έχει δίκιο. Ο βιασμός της ελληνικής δημοκρατίας με τρόπο που θα ζήλευαν οι χουντικοί που συνεργάστηκαν με την οικογένεια Τσίπρα.
 
Τώρα έμαθα Αλέξη Τσίπρα και...
 
 ζητώ συγνώμη από τους ακροατές για την συνέντευξη που σου έκανα το 2001. Νόμιζα ότι θα άλλαζες τον κόσμο ... αν ήξερα ότι θα βίαζες την δημοκρατία , πάλι θα σου έδινα βήμα για να ακουστείς ...
 
Εμείς δεν είμαστε ίδιοι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: