"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πάγιες ερωτήσεις - Πάγιες απαντήσεις



- Πότε θα γίνουν εκλογές;
- Στο τέλος της 4ετίας. Όσο μπορεί αυτή η συμμορία κατσαπλιάδων να παντελονιάζει τους φόρους σου, θα το κάνει. Είναι το μόνο τους κριτήριο.
 

 - Τι περιμένουμε από τον επικείμενο ανασχηματισμό;
- Τίποτε απολύτως. Ανακατεύοντας τα σκ.... δεν περιμένεις να αλλάξουν μυρωδιά, ε;

 
- Τουλάχιστον το 2019 θα φύγει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;
- Θα φύγει ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ. ως concept, διατρέχει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Με γραβάτα ή αμπέχωνο, με Bagelor ή Bachelor summa cum laude, πρόκειται απλώς για αλλοτροπικές μορφές του κρατισμού: τόσα χρειαζόμαστε για τους κομματικούς μας στρατούς, κόψε το λαιμό σου να τα πληρώσεις.

 
- Ναι, αλλά προέχει να φύγει ο Τσίπρας.
- Και μόνο που χρησιμοποιείς τη λέξη "προέχει" σημαίνει ότι δεν είσαι σίγουρος για τα υπόλοιπα. Έτσι δεν είναι; Η άποψή μου είναι ότι προέχει να γίνουμε μια σοβαρή φιλελεύθερη χώρα. Με κρατιστές, κόκκινους, πράσινους ή μπλε, ξέχνα το.

 
- Πότε θα βγούμε από την κρίση;
- Με κρατιστές ποτέ. Με κυβέρνηση "Δημιουργίας" σε 6 μήνες.

 
- Πώς θα γίνει αυτό;
- Όπως...


 το έκανε ο Μαρτ Λάαρ στην Εσθονία, που την παρέλαβε ερείπιο μετά τη σοσιαλιστική εμπειρία της σοβιετίας. Με τεκτονικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις παντού: μείωση της φορολογίας στο 12%, κατάργηση κάθε φόρου που δεν προέρχεται από εισόδημα, πληροφορική στο Δημόσιο, κλείσιμο άχρηστων δημόσιων Οργανισμών, απόλυση δημόσιων Υπαλλήλων, κατάργηση της μονιμότητας, επιβολή του νόμου και της τάξης παντού με κάθε τρόπο.

 
- Και αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία διαρκείας;
- Δεν θα προφτάσει. Με κυβέρνηση "Δημιουργίας" ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί θα αφορά τον συνδικαλισμό. Απεργία στο Δημόσιο δεν νοείται. Απήργησες στο Δημόσιο; Απολύεσαι χωρίς αποζημίωση και τρως και αγωγή για την οικονομική ζημιά που προκάλεσες.

 
- Μα θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις.
- Ποιος σού είπε ότι όλες οι ομάδες συμφερόντων που μέχρι σήμερα σού πίνουν το αίμα θα παραδοθούν αμαχητί; Αν δεν μπορείς να νικήσεις στον πόλεμο, δεν ξεκινάς εκστρατεία. Η "Δημιουργία, ξανά!" είναι αποφασισμένη όχι απλώς να σπάσει αυγά, αλλά να ξεκληρίσει κοτέτσια διαφθοράς, πελατειακής συναλλαγής, προσοδοθηρίας και κλοπής του ιδρώτα του φορολογούμενου. Τέλος.

 
Υ.Γ. Καλημέρα, επέστρεψα από τις διακοπές, ξεκινάω δουλειά επαγγελματική και πολιτική ταυτοχρόνως. Η Ελλάδα θα γίνει ένα σύγχρονο παραγωγικό κράτος όσο κι αν αντιστέκονται οι κρατιστές, κόκκινοι, πράσινοι και μπλε. Βάλτε πλάτη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: