"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (28/8/ΧΧΧΧ)

1907: Ο 19χρονος Τζιμ Κέισι με 100 δολάρια δανεικά δημιουργεί μία μικρή εταιρεία ταχυμεταφορών. Η εταιρεία θα μετεξελιχθεί στον γίγαντα United Parcel Service (UPS).

1995: Ένας όλμος προερχόμενος από την πλευρά των σερβοβοσνίων πέφτει στην αγορά του Σαράγεβο και σκοτώνει 38 ανθρώπους. Ήταν η αφορμή για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον των Σερβοβοσνίων.

1749: Γεννιέται ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκέτε (Φάουστ), γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γείθιος, φιλόσοφος και συγγραφέας.
 
 
 
 
 
 

2013 Αυτοκτονεί ο σχεδιαστής μόδας Μιχαλης Ασλάνης

2016: Φεύγει  από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο  πιστός εραστής της κωμωδίας Τζιν Γουάιλντερ. Υπήρξε πρωταγωνιστής αλλά και σεναριογράφος σε μερικές πραγματικά σπαρταριστές ταινίες, ενώ ο ρόλος του ως Γουίλι Γουόνκα έχει από χρόνια προστεθεί στην καλτ μυθολογία των κινηματογραφικών χαρακτήρων.2017: Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών   η εμβληματική ηθοποιός των δεκαετιών του 1960 και του 1970 Μιρέιγ Νταρκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: