"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μπάχαλον "Η Ωραία Ελλάς"Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει περιέλθει σε μία κατάσταση μεταξύ λειτουργίας και ακυβερνησίας. Με το πέρασμα του χρόνου δε, η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται συνεχώς, όλο και περισσότερα πράγματα δείχνουν καθαρά πως λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο και από καθαρή τύχη. Το δε χειρότερο είναι πως πολλά από αυτά αφορούν τους Θεσμούς του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας.


Οι νεκροί από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, έφθασαν τους 97! Την Κυριακή, μία ημέρα πρωτύτερα, η "Καθημερινή" είχε αναδείξει με στοιχεία (αυθεντικά έγγραφα του δημοσίου) πως η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την ύπαρξη θυμάτων από την πυρκαγιά, περισσότερες από δύο ώρες πριν την περιβόητη σύσκεψη-θεατρική παράσταση. Γνωρίζαμε ήδη πως είχαν ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ σακούλες σορών πολύ νωρίτερα της επικοινωνιακής φιέστας. Παρ’ όλα αυτά, τα συναισθήματα συγκλονίζουν όταν βλέπει κανείς τα δεδομένα "ολοζώντανα" να τεκμηριώνουν την ανήθικη και θρασύδειλη συμπεριφορά αυτών στους οποίους οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν την ευθύνη για την ασφάλεια και την ευημερία τους...


Πριν λίγες ημέρες η μισή (και βάλε) Αττική έμεινε για ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση. Μέχρι και συρμοί του Μετρό ακινητοποιήθηκαν. Μοναδική έγνοια και φροντίδα του αρμόδιου φορέα (ΑΔΜΗΕ) ν’ αποσείσει τις ευθύνες από τη διοίκησή του, ανακοινώνοντας ότι το πρόβλημα οφείλετο "σε διακόπτη του 2014"! Λες και δεν υπήρχε ευθύνη συντήρησης και εύρυθμης λειτουργίας μετά την τοποθέτηση!


Από την Κυριακή και για περισσότερες από 24 ώρες, ένα από τα τουριστικότερα νησιά της χώρας η πανέμορφη Ύδρα, έμεινε επίσης χωρίς καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διαμονή, η υδροδότηση, η διατροφή και, γενικότερα, η διαβίωση των επισκεπτών στο γραφικό νησί. Οι καυγάδες στην προκυμαία και το διεθνές ρεζιλίκι, θα πρέπει να θεωρούνται φυσικό επακόλουθο...


Όσο για την αιτία, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι ακόμη "σε θέση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις"!


Μην απορείτε! Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που η Ελλάδα βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της μόνη της, σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όσο η διαχείριση του τουρισμού, του μεγαλύτερου πλουτοπαραγωγικού τομέα της οικονομίας...


Όσο και αν ακουστεί παράξενο όμως, τα παραπάνω φαινόμενα δεν είναι τα χειρότερα. Δεν πρόκειται για αυτά που προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, μακροπρόθεσμα. 


Τα καίρια χτυπήματα είναι εκείνα που πλήττουν τα δικαιώματα των πολιτών, όλων των πολιτών. Αυτό που δυναμιτίζει τα θεμέλια της χώρας είναι εκείνες οι πράξεις που τσαλαπατούν τη Δημοκρατία και μεταχειρίζονται τους πολίτες άνισα, απέναντι στον νόμο. Όπως συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανήρτησε στο Facebook δημόσια τη γνωμάτευση αναπηρίας του, καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση Energa-Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου!


Ναι, διαβάζετε σωστά! Ο υπουργός Υγείας, γιατρός ο ίδιος, δημοσιοποίησε την ιατρική κατάσταση ασθενούς, ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΔΕΙΑ


Σαν να λέμε ότι π.χ. ένας γιατρός βρήκε και δημοσιοποίησε δικές σας εξετάσεις που έδειχναν ότι είστε σοβαρότατα ασθενής! Χωρίς να σας ρωτήσει, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον, μόνο και μόνο γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να δικαιολογήσει κάποια δική του ανικανότητα! Ή, έτσι απλά, επειδή του είστε αντιπαθής ως άτομο!


Πολλοί θα σκεφτούν ότι το παράδειγμα είναι άτοπο, διότι δεν μπορεί ένας  νομοταγής πολίτης να θεωρείται ένα και το αυτό με κάποιον που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Όσες και όσοι υποκύψουν στον πειρασμό αυτής της σκέψης, καλά θα κάνουν να δώσουν όλη τη δέουσα προσοχή, πριν καταλήξουν σε μιαν απόφαση. 


Διότι την ημέρα που θα δεχθούν να μην είναι ΟΛΟΙ οι πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο, να μην έχουν ΟΛΟΙ την ίδια αντιμετώπιση επί των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, θα είναι η ημέρα που θ' αρχίσουν να υπάρχουν πραγματικά πολίτες της Α', της Β' και άλλων κατηγοριών.


Θα είναι η ημέρα που...
 
 θα στρίψει (ξανά) την γωνία στο δρομάκι που οδηγεί στην πόρτα τους, η πρώτη φασιστική μπότα δικτάτορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: