"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Όταν ο εθνικός μας τσαρλατάνος ζητούσε παραιτήσεις για τις ανύπαρκτες χιλιάδες αυτοκτονίες!

Γράφει ο Πάνος Αμυράς


Τον Μάρτιο του 2014 ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. επειδή «εγκληματεί σε βάρος του λαού» και κατέθετε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτήριζε ως «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.


«Την ώρα που οι κύριοι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ μας έδωσαν συγχαρητήρια πως τα καταφέραμε τόσο καλά, η μεσαία τάξη έχει εξοντωθεί, η ανεργία αυξήθηκε στο 30%, 300.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό, χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στα σχολεία, ενώ η χώρα μας κατέχει και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στις αυτοκτονίες».

 
Αυτά έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα δεσμευόταν ότι «με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, στο Σύνταγμα και στους νόμους, ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας οι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών θα κάτσουν στο σκαμνί».

 
Οι χιλιάδες αυτοκτονίες τις οποίες επικαλείτο ο σημερινός πρωθυπουργός αποδείχθηκαν ψέματα. Το 2016 αποκαλύφθηκε ότι, σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν το 2014 το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκους και φυσικά είχαν καταλάβει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην Ελλάδα το 2014 αντιστοιχούσαν 5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 11.

 
Ακόμη και στη Γερμανία ο αριθμός των αυτοκτονιών ήταν μεγαλύτερος αναλογικά σε σχέση με την Ελλάδα, όμως αυτό δεν εμπόδιζε τον κ. Τσίπρα να «σκυλεύει» πολιτικά απέναντι σε τραγικά γεγονότα, όπως είναι οι αυτοχειρίες, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία.

 
Το ίδιο βέβαια ισχύει για τις μαζικές λιποθυμίες παιδιών λόγω ασιτίας, οι οποίες αυτομάτως σταμάτησαν μετά το 2015. Φαίνεται ότι το τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λυτρωτικό για τα παιδιά που «λιμοκτονούσαν» επί Ν.Δ.

 
Τώρα όμως ο κ. Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με μία τραγωδία με υπαρκτά θύματα. Με 90 νεκρούς, δεκάδες αγνοούμενους και εκατοντάδες τραυματίες. Ο ίδιος το 2014 ζητούσε την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης και μιλούσε για εκτελεστές συμβολαίων θανάτου.

 
Αλήθεια πώς χαρακτηρίζει τώρα ο πρωθυπουργός τον εαυτό του μετά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησής του και των διορισμένων από αυτόν κρατικών λειτουργών;

 
Τι πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση όταν βλέπει ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν παραιτείται και δεν ζητάει καν συγγνώμη;

 
Τι θα κάνουν οι συγγενείς των θυμάτων εάν τολμήσει να πάει στο Μάτι για να δει από κοντά τις συνέπειες των λαθών και ολιγωριών της κρατικής μηχανής, των υπουργών του και της Περιφέρειας;

 
Πού βρίσκονται οι ανευθυνο-υπεύθυνοι της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι φέτος το επίπεδο πυροπροστασίας είναι υψηλό και την ώρα της κρίσης δεν έδωσαν σήμα εκκένωσης της περιοχής;  


Οσο πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τις ολιγωρίες της κρατικής μηχανής τόσο γιγαντώνονται οι ευθύνες.
 

Τον κ. Τσίπρα δεν θα τον μάθουμε τώρα που κρύβεται πίσω από μισόλογα και δειλίες με ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» στα λόγια χωρίς να έχει το θάρρος να παραιτηθεί.  


Ξέραμε από το 2014 ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τσίπα όταν επικαλείτο ανύπαρκτα στοιχεία για «μαζικές αυτοκτονίες» πολιτών.
 

Ωστόσο, από αυτά που έλεγε τότε θα κρατήσουμε κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον:


 «Οι υπεύθυνοι για το έγκλημα θα λογοδοτήσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί», δεσμευόταν με στεντόρεια φωνή.

 
Οταν η Ελλάδα θα θρηνεί μπροστά στα 90 και πλέον φέρετρα, ο κ. Τσίπρας καλό είναι να θυμηθεί τι έλεγε και τι τελικά έπραξε γιατί οι ευθύνες τον κυκλώνουν όπως οι φλόγες τα δυστυχή θύματα που έμειναν αβοήθητα από το κράτος και τους ανίκανους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

 
Για αυτό να είναι σίγουρος ο πρωθυπουργός. Κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται! 


Τα εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: