"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Από την Ακρόπολη του Περικλή στα αυθαίρετα των γραφικών

Του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου
Επικοινωνιολόγου-Συγγραφέα
  

Όμως το ξέρουμε, 
καμιά δύναμη δεν μπορεί 
να καταργήσει αυτό που έγινε.
Όλο το παιχνίδι πάντα παίζεται
Σ΄ αυτό πού ετοιμάζεται να συμβεί.
« Ποιήματα Β΄» Τίτος Πατρίκιος

 

Σε μια κορυφή της Πάρνηθας, με θέα στον Ευβοϊκό,  υπάρχει ένα κτίσμα , το οποίο θα αποτελεί για τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του μέλλοντος ενδεικτικό και αντιπροσωπευτικό μνημείο της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

 
Το κτήριο αυτό έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 
 

-Είναι αυθαίρετο. 

 
-Είναι χτισμένο σε δημόσια γη.

 
-Χτίστηκε με την υπόσχεση να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον (να χρησιμοποιηθεί ως πυροφυλάκιο)

 
-Χτίστηκε με χρήματα τα οποία περίσσεψαν από μια προσφυγή την οποία έκανε μια ομάδα κατοίκων εναντίον του ελληνικού δημοσίου, ζητήθηκε η συναίνεση των κατοίκων η οποία δόθηκε προσδοκώντας στο κοινό καλό.

 
-Οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες του δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

 
-Το κτίσμα παραχωρείται αναλόγως της διάθεσης , του πείσματος και των απόψεων των «κατά δήλωση ιδιοκτητών» για την πυροφύλαξη σε όποια ομάδα εξυπηρετεί τις βλέψεις τους.

 
-Οι κάτοικοι οι οποίοι ξεγελάστηκαν και διέθεσαν τα χρήματα τους δεν αντιδρούν.

 
-Ενώ το κτίσμα παραμένει κλειδωμένο οι εθελοντές τουρτουρίζουν από το κρύο τις νύχτες καθώς  περιπολούν για τον κίνδυνο φωτιάς.

 
-Προσφάτως το κτίσμα βανδαλίστηκε χωρίς λόγο.

 
-Το επισκέπτονται διάφοροι άρχοντες για άγρα ψήφων, ώστε να εντάξουν τον εκσυγχρονισμό του στο προεκλογικό τους προχειρογραμμένο πρόγραμμα τους.

 
-Αποτελεί πεδίο αλλά και αντικείμενο αντιπαραθέσεων καθώς και αφορμή για τσουνάμι ανακοινώσεων στην προσπάθεια δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων.

 
Η Πολιτεία έχει καθήκον να ανακηρύξει το κτίσμα αυτό Διατηρητέο Εθνικό Μνημείο ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν για τις επόμενες γενιές. 


ΥΓ. Το παραπάνω κείμενο είναι...

 ενδεικτικό της επικρατούσας κατάστασης στη χώρα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με γεγονότα και πρόσωπα είναι εντελώς συμπωματική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: