"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ανεύθυνος κυβερνήτης

Στην κυβέρνηση εξακολουθούν να στρουθοκαμηλίζουν γύρω από τις τεράστιες ευθύνες της κρατικής μηχανής και των αρμόδιων υπουργών για την πολύνεκρη τραγωδία της Ανατολικής Αττικής.

 
Φαίνεται ότι στο Μαξίμου δεν γνωρίζουν τη ρήση ενός παλαιού Βρετανού τραπεζίτη σύμφωνα με την οποία «μπορούμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας, αλλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες επειδή αποφύγαμε τις ευθύνες μας».

 
Γιατί στην πράξη αυτό γίνεται. Η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες παντού εκτός από τα στελέχη της. Για την τραγωδία φταίνε εμπρηστές, ασύμμετρες απειλές, τηλεοπτικός σταθμός, τα μέσα ενημέρωσης εν γένει, η αντιπολίτευση, οι ίδιοι οι κάτοικοι και παραθεριστές για τη δόμηση της περιοχής, οι σφοδροί άνεμοι.

 
Ουδείς υπουργός αισθάνεται την υποχρέωση να παραιτηθεί για λάθη και ολιγωρίες, ουδείς επικεφαλής της Πυροσβεστικής μπορεί να βρει ευθύνες για τα πεπραγμένα του, κανείς από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή την περιφέρεια νιώθει την ανάγκη να πάει σπίτι του.

 
Κάτι αντιδήμαρχοι μόνο σηκώθηκαν και έφυγαν από τις καρέκλες τους νιώθοντας το βάρος της κοινής γνώμης να πέφτει στους ώμους τους.

 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλύπτει τους πάντες λειτουργώντας ως ανεύθυνος κυβερνήτης, που αντί να καταλογίσει ευθύνες και να διώξει τους ανίκανους αξιωματούχους της κρατικής μηχανής προσπαθεί να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια, πότε με τη στημένη σύσκεψη του Συντονιστικού και πότε με την εν κρυπτώ επίσκεψή του στο Μάτι Αττικής.

 
Οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει την ετυμηγορία τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.:


 Διαπίστωσαν ότι το κράτος έχει διαλυθεί. Θέσεις ευθύνης από τις οποίες κρίνονται ζωές έχουν καλυφθεί από ημέτερους που έχουν ως μοναδικό προσόν τη συμμετοχή τους στην κομματική επετηρίδα. Η αναξιοκρατία και η έλλειψη αξιολόγησης κυριαρχούν στη δημόσια διοίκηση.

 
Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή την τακτική. Διαρκώς οπισθοδρομεί, κατακτήσεις του παρελθόντος χάνονται, σταθερές ετών ανατρέπονται.

 
Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τον κύκλο του. Απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα μέτωπα, διαχειρίσθηκε με ανευθυνότητα την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα και όπως φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα την εθνική τραγωδία μας.
 

Η αλλαγή σελίδας δεν είναι μόνο επιβεβλημένη αλλά και οριστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: