"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μέχρι να κάνει τη χώρα… Σοβιετία, προλαβαίνει να ψηφίσει κανά δυο Μνημόνια!


Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης


Ο υπουργός που ανεβάζει το επίπεδο γραφικότητας της κυβέρνησης στο ζενίθ και ρίχνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο ναδίρ ξαναχτύπησε. 


Ο πολλά βαρύς Παύλος Πολάκης ανέβασε στο facebook μια εικονογράφηση που παρουσιάζει του Καμμένο – Παππά ως κατακτητές του Διαστήματος και έγραψε: «Οχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου. Μαζί με Βλαντιμίρ Ιλιτς Καμένωφ και Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Παππώφ».


ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ μόνο και μόνο η παρομοίωση του Καμμένου με τον Λένιν και του Παππά με τον Στάλιν αρκεί για να αποδείξει από τη μια πλευρά τη γελοιότητα της κατάστασης και από την άλλη το πώς φαντασιώνονται στην κυβέρνηση του εαυτούς τους.  


Αλλοι πιστεύουν πως ζουν ακόμα στην εποχή του εμφυλίου, άλλοι νομίζουν ότι μαζί με τον Κάστρο και τον Τσε εγκαθίδρυσαν τον κομμουνισμό στην Κούβα και άλλοι πως συμμετείχαν στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Ζουν και πιστεύουν σε κάτι που αν και έχει καταρρεύσει πολύ θα ήθελαν να το εφαρμόσουν και στη χώρα μας. Και στη «Σοβιετία» του κάθε απίθανου Πολάκη δεν χωρούν οι αντίθετες απόψεις, δεν υπάρχουν δικαιώματα για τους αντιφρονούντες, δεν υπάρχει δημοκρατία. Οποιος δεν συμφωνεί πηγαίνει για ισόβιες… διακοπές στη «Σιβηρία».


ΟΛΑ αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νυκτός.  


Ούτε συμβαίνουν ούτε θα συμβούν στην Ευρώπη του 2020


Απλά είναι παραμύθια που ανεβάζουν το αριστερόμετρο μιας κυβέρνησης που υποσχόταν πως θα σκίσει τα Μνημόνια και θα φέρει… σοσιαλισμό και τελικά έγινε ο καλύτερος «πελάτης» της τρόικας. Λόγια, λόγια, λόγια από τον βαρύμαγκα υπουργό, από πολλά κορυφαία στελέχη, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αφηγήματα και ιστορίες για αγρίους πριν από το 2015, το ίδιο σκηνικό και στα δυόμισι χρόνια της πρώτη φορά (στα χαρτιά) Αριστεράς.


ΑΛΗΘΕΙΑ, ο κύριος Πολάκης γιατί δεν πάει έως το Χίλτον ή στις Βρυξέλλες να ξεσπαθώσει για τη Σοβιετία; Πού βρίσκεται όταν οι συνάδελφοί του υπουργοί μεταφράζουν τα νομοσχέδια που τους έχουν στείλει οι δανειστές; 


 Γιατί πάντοτε βροντοφωνάζει «ναι σε όλα» τα μνημονιακά νομοσχέδια που ψηφίζει πανηγυρίζοντας η κυβέρνηση; 


Πώς αυτός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του...
 ακολουθεί κατά γράμμα οποιαδήποτε εντολή της τρόικας; 


Πότε θα σταματήσουν οι κυβερνώντες να πουλάνε επαναστατικό σανό προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να εξαπατήσουν τους πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: