"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ: O Kυριάκος θέλει να μεταρρυθμίσει το Κράτος χωρίς να απολύσει ούτε έναν "Βασιλάκη" - Δηλαδή θα τους αξιολογήσει ως κηφήνες και απλά θα τους αλλάξει πόστο! - ΜΠΛΕΞΑΜΕ...



O Kυριάκος Μητσοτάκης πουλάει τρέλα. Κάτι ανάλογο με τον Τσίπρα δηλαδή. 


Από το Δημαρχείο της Μεταμόρφωσης δήλωσε ότι δεν θα απολύσει κανέναν κηφήνα δημόσιο υπάλληλο_άρα δεν θα κλείσει και αχρείαστους οργανισμούς. 


Δηλαδή θα τους αξιολογήσει ως κηφήνες και απλά θα τους αλλάξει πόστο.  


Τον καλούμε να μας πει για παράδειγμα σε ποιο πόστο του Δημοσίου θα παρκάρει τους αχρείαστους κηφήνες της ΕΡΤ; 


Να μας πει τι θα κάνει με τους κηφήνες δημοτικούς υπαλλήλους για παράδειγμα. 


Ακόμη και η τελευταία μέτρηση για την Εφημερίδα των Συντακτών έδειξε ότι οι πολίτες γυρνάνε την πλάτη στον κρατισμό και έρχεται ο Μητσοτάκης να μας πει ότι δεν θα ακουμπήσει τους παρκαρισμένους απ΄όλα τα κόμματα κηφήνες του Δημοσίου που από κοινού με την διάτρητη Δικαιοσύνη και την διαπλοκή μάς οδήγησαν στην χρεοκοπία.



Τι σόι μεταρρυθμίσεις θα κάνει εάν δεν μειώσει το γραφειοκρατικό, δυσκίνητο και κτηνώδες δημόσιο;
 
Δείτε τι μας είπε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:




Να ακυρώσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι ο ίδιος και η Ν.Δ. επιθυμούν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επιχείρησε στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε με έμφαση, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης, «δεν συζητάμε για απολύσεις στο Δημόσιο, το προσδιορίζω ρητά και κατηγορηματικά».



Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπεραμύνθηκε της συμφωνίας αλήθειας και ειλικρίνειας με λιγότερους φόρους για όλους και επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να κινηθεί στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.



Επί του μείζονος θέματος της πολιτικής επικαιρότητας, δηλ. της απόφασης του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το τεράστιο πρόβλημα της απόφασης των υπουργών της Ευρωζώνης που είναι απόρροια μιας άλλης απόφασης, που λήφθηκε το Μάιο του 2016, είναι ότι εγκλωβίζει την ελληνική Κυβέρνηση σε μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. 

«Έχουμε, δηλαδή, ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο πηγαίνει πολύ πέρα από το 2018» είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε με έμφαση ότι το 3,5% είναι ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο για να μπορούμε να κάνουμε πιο τολμηρά πράγματα στη φορολογία.



Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι όταν προκηρυχθούν εκλογές, η Ν.Δ.και ανέφερε ότι η πολιτική αλλαγή, « «όταν με το καλό έρθει, θα μας δώσει ένα πρώτο περιθώριο σχετικής ευημερίας από πλευράς αγορών» και συμπλήρωσε: «Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε γιατί θα κλείσει γρήγορα. Καμία Κυβέρνηση δεν έχει σήμερα μεγάλη πίστωση χρόνου. Πρέπει να πάρουμε τις όποιες δύσκολες αποφάσεις στην αρχή, ώστε να μπορέσουμε να ελπίζουμε ότι έτσι θα βάλουμε μπρος την αναπτυξιακή διαδικασία».

Επί των αλλαγών στο δημόσιο τομέα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε με ένταση ότι κανείς σήμερα δεν μιλάει για απολύσεις και είπε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Με την εξαίρεση των περιπτώσεων παράνομων διορισμών ή ακραίων πειθαρχικών παραπτωμάτων, που δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μου, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να έχουν θέση στο Δημόσιο».



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα, υπογράμμισε ότι απαιτείται «μια επαναξιολόγηση των οργανωτικών δομών, με σύγχρονα οργανογράμματα, καθορισμός αρμοδιοτήτων με περιγραφές ρόλων και περιγράμματα θέσεων και οργανωτικές δυνατότητες που θα δίνουν ευκαιρίες στους δημόσιους υπαλλήλους, όχι απλά να επιτελέσουν την αποστολή τους, αλλά και να αξιολογηθούν για το παραγόμενο έργο τους.

«Επιμένω στην έννοια της αξιολόγησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τους δημοτικούς υπαλλήλους, από τους δημόσιους υπαλλήλους, πρέπει να αξιολογούνται. Πρέπει να αξιολογούνται εσωτερικά από τους προϊσταμένους και πρέπει να αξιολογούνται και εξωτερικά από τους δημότες. Υπάρχουν, σήμερα, πολλά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν στους Δήμους να δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αξιολογούν τις υπηρεσίες που παρέχουν, με διευρυμένα εργαλεία λογοδοσίας».



Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κινητικότητα είναι «εργαλείο καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου» και υπογράμμισε ότι δίνεται η δυνατότητα, με βάση όμως, πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές, να μετακινούνται υπάλληλοι, από εκεί, που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό εκεί, που υπάρχουν ελλείψεις και να γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: