"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ: Eντονο διάβημα της κυβέρνησης στο «People» για τη φωτό Τσίπρα στους «σέξι πολιτικούς»!



Με έντονο διάβημα μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε η Ελληνική κυβέρνηση στο «ανθελληνικό», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα του lifestyle περιοδικού «People» που συγκαταλέγει τον Αλέξη Τσίπρα στο αφιέρωμα με τίτλο «Οι πιο σέξι πολιτικοί ηγέτες του κόσμου».


Αιτία η φωτογραφία του έλληνα πρωθυπουργού στο αφιέρωμα που τον δείχνει πάνω σε ένα κρεβάτι με τις κάλτσες να κρατάει ένα μαξιλάρι μπροστά του σα να θέλει να προστατευθεί. 


Οι δύο αυτές λεπτομέρειες κρίθηκαν από την κυβέρνηση απαράδεκτες καθώς οι κάλτσες στο κρεβάτι θεωρούνται από το Μαξίμου εικόνα που χαρακτηρίζει τις «ελίτ» – κάτι σαν το σεξουαλικό αντίστοιχο της γραβάτας.


Οσο για το μαξιλάρι είναι προφανές ότι αποτελεί παρέμβαση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αφού τη στιγμή που η κυβέρνηση επιστρατεύει τον Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να δείξει το σκληρό της πρόσωπο στον Ερντογάν ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να κρατά ένα προστατευτικό μπροστά του!


Παρέμβαση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα έκαναν και οι «53» που σε ανακοίνωσή τους ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα «να φύγει από τα κρεβάτια της παγκοσμιοποίησης» που κρατούν τους λαούς στην ανέχεια χωρίς ούτε ένα αξιοπρεπές κουβερλί».


Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ένα άλλο δημοσίευμα των New York Times που συμπεριλαμβάνει τον Αλέξη Τσίπρα στους ευρωπαίους λαϊκιστές διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό γιατί οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης δεν διαβάζουν τέτοιες εφημερίδες. «Ομως καταλαβαίνουν πολύ καλά τα περιοδικά κομμωτηρίου», συμπλήρωσε.


Η αλήθεια είναι πάντως ότι από τότε που εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιοδικό με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει βγάλει «κιχ» σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: