"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ντοκουμέντο! Ο διορισμός Μηλιού στο Φεστιβάλ ήταν η τελευταία επιθυμία του Κάστρο - Με χειρόγραφό του που απευθύνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ο εκλιπών ηγέτης της Κούβας εκφράζει την επιθυμία, πριν πεθάνει, να δει τον Γιάννη Μηλιό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κρατάει το πολύτιμο χειρόγραφο του Φιντέλ Κάστρο όπου ζητάει τον διορισμό του Γιάννη Μηλιού στο Φεστιβάλ Αθηνών


Μπορεί ο Γιάννης Μηλιός να κράτησε τις αποστάσεις του και να απομακρύνθηκε από την στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως φαίνεται δεν έμεινε αδρανής. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα είχε μετακομίσει στην Κούβα όπου εργάστηκε ως μετακλητός σύμβουλος του υπουργείου Πολιτισμού.


Μάλιστα λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Καραϊβικής παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα αφαίρεσης αρνητικής ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ. Μια γνώση που φαίνεται ότι εκτίμησε ιδιαίτερα η Λυδία Κονιόρδου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή της να τον διορίσει στη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών που τον τελευταίο χρόνο -ίσως και λόγω της παρουσίας του Γιαν Φάμπρ- έχει μαζέψει ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες αρνητικής ενέργειας.


Το έγγραφο με την επιθυμία του Κομαντάντε έφερε στην επιφάνεια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να δικαιολογηθεί στα μέλη του κόμματος που περίμεναν υπομονετικά στη σειρά για να διοριστούν σύμφωνα με την επετηρίδα και ξαφνικά είδαν τον Γιάννη Μηλιό -που δεν έχει να επιδείξει έργο στα «ριτουίτς» κομματικών λογαριασμών, ούτε προϋπηρεσία ως τρολ του ΣΥΡΙΖΑ- να τους προσπερνάει.


Σύμφωνα πάντως με το παραδοσιακό non paper του Μεγάρου Μαξίμου το ΦΕΚ διορισμού του Γιάννη Μηλιού θα τοποθετηθεί ως κτέρισμα από τον Αλέξη Τσίπρα στον τάφο του μεγάλου ηγέτη για να ξέρει ότι η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: