"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Πολύ αργά για δάκρυα κύριε Θεοδωράκη

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Γραφει το ANTINEWS


2012
"Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας της πατρίδας μας.
Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της Αναγέννησης."


2015 Φεβρουάριος


-Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής…

-Περισσότερο από άλλους.

- …και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό.

-Φυσικά.

-Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα.

- Πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής…

-και με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη.

-με μεγάλη διεθνή νομιμότητα, κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα. Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… θα το συζητήσουμε μέσα. Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά.

-Θέλει καλή στρατηγική, θα στα πω αναλυτικά.


Μάιος 2016


«Εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για τη χώρα μου και λυπούμαι και για τον Α. Τσίπρα, διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε, είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος το άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν. Αλλά προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο. Με ξεγέλασαν και οι δύο, διότι καλέσαμε τον λαό για να γίνει το μέτωπο αυτό, Ελλάδα το λέγαμε, και έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση που είχε δει ποτέ η Αθήνα. Ο Γλέζος λιποθύμησε, έφαγα πολλά δακρυγόνα επάνω μου, και τελικά με περιχύσανε με τα χημικά. Πρέπει να ξέρετε ότι εγώ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ άλλων έχασα και τον έναν πνεύμονα. Έχω μόνον ένα εγώ, δεν έχω δύο. Και με αυτόν εδώ ζω, τα χημικά αυτά καταστρέψανε τους βρόγχους μου. Πήγαν να με σκοτώσουν»


Δεκέμβριος 2016


Ένας αληθινός Εθνικός Μάγκας. Γιατί, είναι μαγκιά να μπορείς να κοροϊδεύεις 10 εκατομμύρια υπηκόους για να κάνεις το κέφι σου. Πας και βρίζεις την Μέρκελ και μόλις ξαναγυρίσεις πίσω, της τηλεφωνείς και επαιτείς βοήθεια από τη Μέρκελ! Να ποια είναι η Μεγάλη, η Παγκόσμια Μαγκιά. Γιατί μπορείς και λες βλάκες τους έξυπνους Έλληνες κατάμουτρα, χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές!
Τελειώνοντας, οφείλω να μιλήσω στον Αλέξη Τσίπρα στη γλώσσα που αποπνέουν οι πράξεις του. Δηλαδή στη γλώσσα του «μάγκα», για να με καταλάβουν όσοι φίλοι του απομείνανε, αλλά και όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ορισμένοι -δεν φτάνει ότι μας σπρώχνουν προς την καταστροφή- αλλά μας κοροϊδεύουν κι από πάνω!


Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία. Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές δηλώσεις και διάλογοι με πρωταγωνιστή τον Μίκη Θεοδωράκη. Η τελευταία χθες κατά του Αλέξη Τσίπρα η οποία προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. 


Και μπορεί ο Θεοδωράκης να είναι πλέον ένας εμμονικός παππούς που υπηρέτησε μια συγκεκριμένη ιδεολογία και που μεγάλωσε «εγγόνια» όπως ο Τσίπρας, όμως, έχει απόλυτο δίκιο. Λίγες ημέρες μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας πήγε να τον δει και είχαν τον παραπάνω διάλογο. Τότε ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς που θα άλλαζε τα πάντα.
Σήμερα είναι ένας προδότης, ένα δουλάκι της Μέρκελ, λέει ο μουσικοσυνθέτης και ουσιαστικά περιγράφει αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια


 Η μεγάλη απάτη της Αριστεράς που ξεγέλασε ακόμη και αυτούς που την υπηρέτησαν, πόσο μάλλον τους απλούς πολίτες.


Αλλά εδώ πρέπει να πούμε και μερικές αλήθειες. 


Μίκη μας, Μίκη όλων των Ελλήνων που τίμησες την Ελλάδα με το έργο σου αλλά δεν ήσουν και το καλύτερο πολιτικό μυαλό, φταις κι εσύ για την κατάντια της χώρας. 

Και φταις γιατί...

ο Τσίπρας και οι άλλοι ανίκανοι που κυβερνούν είναι δημιουργήματά σου.



Ο Μίκης μεγάλωσε πολλές γενιές αριστερών


Μεγάλωσε παιδιά που το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν όχι να προκόψουν αλλά να κάνουν καταλήψεις ακούγοντας Θεοδωράκη και νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση. Και ο Μίκης το σιγόνταρε αυτό. Με μια ομάδα μόνιμων τραγουδιστών «διαμαρτυρίας» πούλησε στο χώρο της Αριστεράς κι από εκεί ξεπήδησαν οι Τσίπρες του πριν και του σήμερα.


Αυτά τα δημιουργήματα του Μίκη και της παρέας του πληρώνει τώρα η Ελλάδα


Πολύ αργά για δάκρυα κύριε Θεοδωράκη. 


Σας εξαπάτησε ο Αλέξης; 
Πονέσατε για το δημιούργημά σας; 
Σας πούλησε η σαρξ εκ της σαρκός σας; 


Καλά να πάθετε. Εμείς τι φταίμε γι’ αυτό το έγκλημα που κάνατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: