"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΗΦΗΝΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Επιτροπή ΒΑΛΕΡΙΑΝΝΑ με την οποία ο Νίκος Παππάς θα κάνει την αξιολόγηση των κηφήνων της ΕΡΤ - Εχει την έγκριση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας



Eπιτέλους ο Νίκος Παππάς κάνει πράξη την δέσμευσή του για την αξιολόγηση των εργαζομένων στην Κρατική Τηλεόραση.



Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με τη Διμελή Επιτροπή ΒαλεριΑννα θα αξιολογήσει επιτέλους τους 3.000 τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.



Η Επιτροπή ΒαλεριΑννα είναι υπό την εποπτεία του γνωστού Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Ονομάστηκε ΒαλεριΑννα εξαιτίας των δύο κοριτσιών που συμμετέχουν στην Επιτροπή οι οποίες είναι η Βαλέρια και η Αννα. 


Η Βαλέρια και η Αννα τώρα είναι μακρινές και τρυφερές εξαδέλφες των αδελφών Νοτοπούλου οι οποίες ως γνωστόν είναι θαυμάστριες του Τσακαλώτου.



-Δεν υπάρχει τίποτε πιο αφροδιασιακό στην κυβέρνηση από το σακίδιο του Τσακαλώτου…διαμηνύουν από το περιβάλλον των αδελφών Νοτοπούλου.


Στο μεταξύ οι τεμπέληδες της ΕΡΤ χθες Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016  ξεσηκωθηκαν επειδή έγινε κατακράτηση του μισθού τους τον οποίο βγάζουν με τον ιδρώτα του προσώπου τους.



Συγκλονίστηκε ακόμη και ο Τσακνής.



Την οργή των εργαζομένων της ΕΡΤ προκάλεσε η χωρίς προειδοποίηση, όπως καταγγέλλουν, παρακράτηση μέρους του μισθού της στη μισθοδοσία Νοεμβρίου.



Θύματα έπεσαν όσοι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει συμβάσεις με δικηγορικά γραφεία για την επαναπρόσληψή τους με το άνοιγμα ξανά της ΕΡΤ. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ενημερώνονταν ότι αυτή θα ήταν πρώτη από τις τρεις δόσεις του εργολαβικού δικαιώματος.



Ο θυμός των εργαζομένων έφτασε μέχρι τον 4ο όροφο όπου και το γραφείο του προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή ο οποίος την Παρασκευή με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασε την οργή του για το περιστατικό καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε προηγούμενη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.



Όπως έγραφε, μάλιστα, στο e-mail «η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρεία, ούτε αρπακτικό fund». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δε, του κ. Τσακνή για την ενέργεια της παρακράτησης δεν είχε γνώση ούτε ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης.



Το e-mail του Διονύση Τσακνή, σύμφωνα με το typologies.gr, ανέφερε τα εξής:
“Αγαπητοί συνάδελφοι!
Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.
Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.
Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ
Επιπροσθέτως σας πληροφορώ, (παρέλειψα εκ παραδρομής να το αναφέρω στο μήνυμά μου) πως ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης πράξης.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ”


Ακολούθησε συνάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ με την ΠΟΣΠΕΡΤ στην οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει κάθε νόμιμη οδό και θα ζητήσει γνωματεύσεις από τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αλλά και από αλλού, ώστε κατόπιν να επανεξετάσει το θέμα της παρακράτησης επ’ ονόματι του γραφείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: