"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Tην έκανε "ντα" με "οργισμένη απάντηση" το ΥΠΕΞ του ξέφραγου αμπελώνα - Υπό ψυχολογική υποστήριξη απο την τρομάρα του ο Ερντογαν !!!


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα απηύθυνε το ΥΠΕΞ με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Φαρμακονήσι.

Για μία ακόμη φορά η τουρκική Ακτοφυλακή αντέδρασε στην παρουσία στην περιοχή σκαφών της ευρωπαϊκής δύναμης για την αντιμετώπιση της Λαθρομετανάστευσης FRONTEX και ζήτησε από το σκάφος αυτό να εγκαταλείψει την περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στην περιοχή έσπευσε σκάφος του Λιμενικού και ακολούθησε ανταλλαγή μηνυμάτων από τους κυβερνήτες των δύο σκαφών, με τον Τούρκο αξιωματικό να επιμένει ότι πρόκειται για τουρκική περιοχή και οφείλει να αποσυρθεί το ελληνικό σκάφος. Ακολούθησαν επικίνδυνοι ελιγμοί από το τουρκικό σκάφος, το οποίο τελικά διεμβόλισε χωρίς ευτυχώς σοβαρές συνέπειες το ελληνικό.
 
Διάβημα
Μόλις έγιναν γνωστά όλα τα στοιχεία του επεισοδίου, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε οδηγίες στον Ελληνα επιτετραμμένο στην Αγκυρα να προβεί σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο διάβημα η ελληνική πλευρά διεμήνυσε ότι «παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δυο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε για σήμερα με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.

Και το χθεσινό επεισόδιο πάντως δείχνει ότι η Αγκυρα επιμένει σταθερά στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και στη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» και επιχειρεί συστηματικά, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, να υπονομεύσει την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για αναχαίτιση του λαθρομεταναστευτικού κύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: