"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


KATEXOMENA - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ: Έρευνες για υδρογονάνθρακες πέριξ της Κύπρου προανήγγειλε ο Ερογλου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου προανήγγειλε την κατάρτιση νέου σχεδίου από τα Κατεχόμενα για έρευνες για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο, μιλώντας από τα γραφεία της τουρκικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

«
Πρόκειται να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο, μία πρόταση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ένα νέο σχέδιο για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου και την εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων» ανέφερε ο Έρογλου την Τετάρτη.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδει το Reuters. Περιορίστηκε μόνο στο ότι η διενέργεια των ερευνών που έχουν συμφωνηθεί τον Απρίλιο με την τουρκική TPAO αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες.


Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα πως όποιο κέρδος υπάρξει από τους υδρογονάνθακες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της επίλυσης του Κυπριακού.


Ο Έρογλου επανέλαβε τη δυσφορία των Κατεχομένων για τις κυπριακές έρευνες, λέγοντας πως
«έχω προειδοποιήσει τον κ. Χριστόφια πως έαν ξεκινήσει εξορύξεις, θα κάνουμε κι εμείς εξορύξεις στα ύδατα γύρω από την Κύπρο».

Υπνεθυμίζεται ότι οι συνομιλίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την επίλυση του Κυπριακού έχουν «παγώσει», εν μέρει λόγω τόσο της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ όσο και της πορείας της Λευκωσίας σε εκλογές.


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: