"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ισλαμισμός «πανούκλα» της πολιτικής


Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς τι συμβαίνει σε μια χώρα είναι να αφουγκράζεται αυτά που λένε οι ίδιοι οι πολίτες της. Για παράδειγμα ο Nihat Genc σκιαγραφεί στην ιστοσελίδα Oda.tv όλα τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή.

Με καυστική, ομολογουμένως, γλώσσα κρίνει τα γεγονότα και επιρρίπτει ευθύνες στον θρησκευτικό φανατισμό. Αντιγράφουμε τις ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές απόψεις του:

«Ούτε ένας πολιτικός, συγγραφέας ή ψηφοφόρος του κόμματος που πήρε το 50% των ψήφων, δεν βγαίνει να πει κάναμε λάθος σε αυτό ή στο άλλο ζήτημα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι του “ενιαίου τύπου”. Σαν να φορούν όλοι την ίδια στολή. Είναι όμοιοι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι ψηφοφόροι. Όλοι ανεξαιρέτως είναι ίδιοι.

Τα παλιά βιβλία γράφουν ότι για να γλιτώσεις το στόμα από τα εξαχρειωμένα πάθη πρέπει να βάλεις στη μύτη κόπρανα μουλαριού. Λυσσομανάνε μπροστά στα τζαμιά, γεμίζουν πηχυαίους τίτλους προβάλλοντας την αθωότητα, την καταπίεσή τους. Ήταν οι αδικημένοι και οι φοβισμένοι. Απαγορεύουν τις ειδήσεις για του θανάτους των  στρατιωτών. Απαγορεύουν την ύψωση της σημαίας. Απαγορεύουν το κλάμα για τους αθώους ήρωες. Απαγορεύουν την έξοδο από τα σπίτια. Προς Θεού μην τολμήσει κανείς να τους σχολιάσει! Βρίσκεται αμέσως στη φυλακή. Εκείνοι που υπέστειλαν την τουρκική σημαία την ώρα που περνούσαν οι σοροί των μελών του ΡΚΚ χθες, σήμερα προειδοποιούν τους πολίτες που ζουν στα σύνορα της Συρίας, για το πότε μπορούν να βγουν έξω, πότε έρχονται τα αεροσκάφη της Συρίας, πότε πρέπει να κρυφτούν.

Οι στρατιώτες μας δολοφονούνται την ώρα που βαδίζουν στο δρόμο, κατά τη μεταφορά τους με στρατιωτικά βανάκια, την ώρα που κάνουν καταμέτρηση πυρομαχικών στις αποθήκες των στρατοπέδων, όταν απολύονται, αλλά και όταν μεταβαίνουν στις μονάδες τους. Σα να έχουν κάνει κάποια συμφωνία μεταξύ τους κάποιοι πολιτικοί υπεύθυνοι…

Μην εκπλαγείτε αν αύριο δολοφονούνται στρατιώτες και την ώρα που πίνουν τσάι, αφού πάτησαν το κουμπί για να πείσουν τον τουρκικό λαό να εκχωρήσει εδάφη του. Δεν δίδεται καμία απάντηση στο ερώτημα, γιατί φυλακίσατε τους έμπειρους αξιωματικούς που γνώριζαν πολύ καλά τις Νοτιοανατολικές περιοχές. Τα αγάλματα των λιονταριών που κοσμούν τις εισόδους των τρίτης κατηγορίας κέντρων διασκέδασης είναι απομεινάρια του πολιτισμού των Χετταίων.  Στα ερείπια των μνημείων των Χετταίων βρέθηκαν αγάλματα λιονταριών μπροστά στην είσοδο των ανακτόρων και των ναών. Οι αρχαίοι ονόμαζαν το δρόμο που οδηγούσε σε αυτά τα μέρη “λεωφόρο λιονταριών”. Σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ονομάζεται “λεωφόρος λιονταριών”.

Το λιοντάρι συμβολίζει την αριστοκρατική καταγωγή και εμπνέει το φόβο στον εχθρό. Οι Χετταίοι έστησαν την πρωτεύουσά τους στην αγκαλιά του ποταμού Άλυ (Κιζίλιρμακ). Πολέμησαν με τους Φαραώ της Αιγύπτου και τους βασιλείς της Βαβυλωνίας για να προστατεύσουν τη χώρα τους. Ξαφνικά, όμως, καταστράφηκαν από πανούκλα. Τους θυμήθηκα όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να εξυμνεί τα ιεροσπουδαστήρια. Απόλυτη σιωπή, καμία κριτική. Ποια είναι αλήθεια η ιδεολογία αυτών των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε έναν έντιμο και σωστό ανάμεσα τους;

Η πανούκλα που θα καταστρέψει τη Μέση Ανατολή και τη χώρα μας είναι ο Ισλαμισμός. Η πανούκλα προκάλεσε διαταραχή στην ηρεμία και την ενότητα της Δημοκρατίας μας. Παράδωσε το μέλλον της στα χέρια των ψυχοπαθών που ονομάζονται Σύροι αντικαθεστωτικοί . Εξαγρίωσε και  γελοιοποίησε όλους τους Μουσουλμάνους που ζουν εδώ και τόσα χρόνια σε αυτά τα εδάφη.

Ο Ισλαμισμός είναι η πανούκλα της πολιτικής. Έχει διεισδύσει εδώ και καιρό στη χώρα μας. Έπληξε τα γυναικόπαιδα, το Στρατό, τους συγγραφείς, την ενότητά μας. Η πατρίδα μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ποτέ αναμεμιγμένη σε τόσους πολέμους και συμφορές. Καθημερινά, το τονίζω καθημερινά, οι κουκουβάγιες μας φέρνουν μαύρα μαντάτα.

Ο πρωθυπουργός μας, όμως προσπαθεί να κερδίσει το ψωμί του μέλλοντός μας με τις φαντασιώσεις των μαζών που έχουν προσβληθεί από την πανούκλα, τις οποίες τροφοδοτεί με το όραμα της προσευχής στο τέμενος της Δαμασκού. Ένας αστυνομικός ρωτά τη γυναίκα που διαδηλώνει με τη σημαία στο χέρι στο Αεροδρόμιο της Τραπεζούντας, γιατί κρατά τη σημαία. Την κρατά γα να μην πατήσει πόδι εχθρού στη χώρα μας, για να “υπάρχει ειρήνη στον τόπο, ειρήνη σε όλο τον κόσμο” (ρήση του Κεμάλ). Εμείς ρωτάμε τον αστυνομικό: Εσύ γιατί δεν κρατάς την τουρκική σημαία; Γιατί δεν μπορείς να την κρατήσεις; Ποιόν φοβάσαι; Με ποιους έκανες κάποιες συμφωνίες; Από πού να αρχίσεις.
Χθες ακόμα οι αρθρογράφοι τη ιστοσελίδας  habervaktim.org που έγραφαν συκοφαντίες για την καταγωγή του δημοσιογράφου Αλή Μπαϊράμογλου, σήμερα ασχολούνται με την καταγωγή και το σόι του Ιλχαν Σελτσούκ.

Ο Αυστραλός ανθρωπολόγος Aborjin που μελέτησε τα ήθη κι έθιμα των γηγενών κατοίκων της ηπείρου πληροφορήθηκε ότι οι γυναίκες τηγάνιζαν ψάρια  για να μείνουν έγκυες. Όταν το άκουσε ο ιεραπόστολος που ήταν δίπλα στον επιστήμονα, γέλασε. Ο Aborjin τον διέκοψε και του είπε να μην εκπλήσσεται τόσο, γιατί και η Παναγία τηγάνιζε ψάρια πριν την σύλληψη του Ιησού.

Εδώ τελειώνει ο ψεύτικος παράδεισος των πολιτικών και των συγγραφέων που ζούσαν με τα χρήματα των Σαουδαράβων. Τα νέα για την πατρίδα μας τα μαθαίνουμε από τον ξένο Τύπο, όπως την περίοδο της 12ης Σεπτεμβρίου. Γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες κι εμείς μαθαίνουμε.

Δέκα χρόνια πριν καθόμουν στο λόμπυ ενός ξενοδοχείου. Κάποια στιγμή πλησίασαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και μας σήκωσαν από τη θέση μας, μας έσπρωξαν και μας έκλεισαν σε ένα δωμάτιο. Τα χάσαμε. Μάθαμε ότι κάποιες πριγκίπισσες της   Σαουδικής Αραβίας θα κατέβαιναν από τα δωμάτια τους για να βγουν έξω. Φυσικά δεν έπρεπε να τις δει κανείς από εμάς. Στο λόμπυ του ξενοδοχείου, όμως, υπήρχαν τουρίστες, οι οποίοι και τις είδαν και τις φωτογράφησαν.

Το δικό μας αμάρτημα ήταν η μη συμμετοχή μας στο γκρουπ των τουριστών. Τι γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες; Αυτά που λέμε κι εμείς.

Τα Δικαστήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα εκδικάζουν υποθέσεις διακίνησης όπλων από τη χώρα μας στη Συρία ακόμα και αν περάσουν είκοσι χρόνια. Πού είχαμε μείνει;  Στου Χετταίους. Ξέρετε ότι οι καταιγίδες στα περίχωρα της Άγκυρας αρχίζουν τον Απρίλη. Οι Χετταίοι παρακαλούσαν το θεό της καταιγίδας να τους προστατεύσει. Πίστευαν ότι αν κάνει κάποιος κάτι κακό ο θεός της καταιγίδας –που ήταν ο δεύτερος μεγάλος θεός μετά τον ήλιο- θα τους τιμωρήσει. Ακόμα και οι έντιμοι, οι άσπιλοι αν βίωναν κάποια συμφορά πίστευαν ότι ο θεός τους τιμωρεί, για κάποιο αμάρτημα των προγόνων τους.

Όλοι μας ετοιμαζόμαστε για την ημέρα της κρίσης. Όποιος δεν ανοίξει το στόμα του να πει κουβέντα δεν θα μπορεί αύριο να ισχυριστεί ότι δεν ανακατώθηκε και ότι είναι αθώος. Ο Βολταίρος είπε: “Γράφω όχι όσα γνωρίζω, αλλά όσα έχω το θάρρος να γράψω”.  Τώρα θα δείξετε αν έχετε θάρρος. Τώρα που η χώρα μας ζει τις πιο εφιαλτικές και σκοτεινές μέρες από την ημέρα της ίδρυσής της».


EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: