"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ζητείται πιανίστας - λυτρωτής

katsikas.george@gmail.com
 «Μην πείτε στη μάνα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο!»
Mark Twain Αμερικανός συγγραφέας
 
 23/5/2006 : Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ ελληνικών μαχητικών της  343 Μοίρας και Τουρκικών F-16.  O Έλληνας ήρωας ( και «αντιπαραγωγικός» ένστολος  κατά τη θεωρία του παχύδερμου των Ιμίων έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ) Κώστας Ηλιάκης  χάνει τη ζωή του στο καθήκον τιμώντας  πατρίδα, ιστορία και σημαία.  Το Αιγαίο βάφεται για μια ακόμη φορά με το αίμα ενός αγγέλου – φρουρού του.  Στον αέρα μετά το τραγικό συμβάν  τα Τουρκικά μαχητικά και τα ελικόπτερα CSAR οργιάζουν, με αποκορύφωμα την παρενόχληση ελληνικού ελικοπτέρου που πήγε στην περιοχή.  Η επιχείρηση διάσωσης του Τούρκου πιλότου που ενεπλάκη στο συμβάν μετατρέπεται σε Τουρκικό show. Πλοίο υπό παναμαϊκή σημαία τον περισυλλέγει. Ελληνικό super puma σπεύδει να τον παραλάβει. Ο Τούρκος πιλότος απειλεί με το όπλο του το ελληνικό πλήρωμα.  Το show της ημισελήνου ολοκληρώνεται με την περισυλλογή του δολοφόνου από Τουρκικό ελικόπτερο ΕΝΤΟΣ τομέα Ελληνικής Ευθύνης!
Πρωθυπουργός της Ρουσφετόβιας  ο γνωστός Κουρασμένος επανιδρυτής της  και κουμπάρος του Ταγιπ  Πασά. Υπουργός άμυνας ο «Βαγγέλας» με τ’ όνομα!  Αυτός που «άμα λάχει – για να δώσει ανεμπόδιστα μάχη στην αρένα - όταν βγάζει το κουστούμι ξεκινάει πάντα από το παντελόνι»   Ο «Εντάξει το έκανες αλλά δεν το σηκώνεις  ρε πούστη το τηλέφωνο να με ρωτήσεις? » Ο «έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι καλύτερος»     Ο  « Βγες έξω ρε καραγκιόζη να σε γ…» (βλ. σχετική συνομιλία στα γαλλικά με στέλεχος του Καρατζατούμπα  τον Μάιο  του 2011) . Ο ατρόμητος κύριος  που δεν φοβήθηκε ποτέ τους «αγανακτισμένους»  σε αντίθεση με «όσους φοβούνται να κατέβουν στις πλατείες»  γιατί είναι  « ντιντηδες φλώροι, φλούφληδες και σαλονάτοι» (Νοέμβριος 2011)
Κι όμως.  Τότε μπροστά στο έγκλημα των πασάδων στην δύστυχη Ρουσφετόβια  καμιά μάχη σε καμιά αρένα δεν δόθηκε.   Κανένα κουστούμι δεν βγήκε, κανένα παντελόνι δεν ξεκουμπώθηκε ούτε καν για κατούρημα (να ναι καλά οι πάνες που σου επιτρέπουν να τα κάνεςι πάνω σου απαρατήρητος) Κανένας σουλτάνος δεν ρωτήθηκε έστω και τηλεφωνικά   «γιατί το έκανες ρε πούστη» . Σε κανένα από τους πασάδες  που διεκδικούν μέχρι και τον Καραγκιόζη, από κανέναν Καραγκιόζη  δεν ειπώθηκε « Βγες έξω ρε καραγκιόζη να σε γ…»
Η απάντηση στα εύλογα «γιατί» του εμβρόντητου θεατή-λαού είχε «προφητικά» δοθεί από έναν άλλο λεβεντοεθνοπατέρα   της τότε κυβέρνησης Κουρασμένου, 20 μέρες πριν το τραγικό συμβάν  από το μακρινό Καταρ: «Είμαστε όλοι μας Καραγκιόζηδες» δήλωνε ο «Μανώλας»  με τα’ όνομα!
14/1/2009 :  
H Τουρκικη φρεγάτα Turgut Reis βγαίνει τσάρκα στο Αιγαίο φτάνοντας έξω από τη Ραφήνα. Το σκάφος είναι ευκρινώς ορατό  από το σπίτι του Κουρασμένου! Οι κακές γλώσσες (μην τις πιστεύετε) φτάνουν να μιλήσουν μέχρι και για δια χειρονομιών αποστολή  χαιρετισμάτων από τον Κουρασμένο προς τα λεβεντόπαιδα του κουμπάρου του Ταγιπ Πασά!  Ανεξάρτητα πάντως από τις κακές γλώσσες των ολίγων που επιβουλεύονταν την «επανίδρυση» του κράτους η γνωρίζουσα άπταιστα «γαλλικά» γλώσσα του Υπουργού Άμυνας «Βαγγέλα» παραμένει  δεμένη.  Κουστούμια σακάκια γραβάτες και φερμουάρ παραμένουν στην θέση τους.     
26/9/2012: Η «γαλομαθής» γλώσσα του 3ου θεσμικά στην πολιτική ιεραρχία της Ρουσφετόβιας  κουστουμοφόρου εν όψει δημοσίευσης καταγγελιών που των θίγουν   λύνεται.  
  Ο άντρακλας ο μερακλής βρίσκεται εντός έδρας, ανάμεσα στο σινάφι του.  Ο άντρακλας ο μερακλής βρίσκεται εκεί που τον παίρνει, εκεί που τον περιορίζουν τα κυβικά του και φυσικά… ξεσπαθώνει!    Ο μύθος περί μπουρδέλου και πυράς που έπλασε ο οργισμένος λαός  για να κατηγορηθεί από τον απανταχού καθωσπρεπισμό καταρρέει… Ο όρος μπουρδέλο αποδεικνύεται  απολύτως ανεπαρκής αδόκιμος για την περιγραφή του χώρου και των θαμώνων του…  
Όχι για τα «γαλλικά». Ούτε για την κατηγορία η οποία από μόνη  της σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί τα καταρρίψει το τεκμήριο της αθωότητας.
Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η γλώσσα. Είναι μεγάλη παγίδα να «δικάζεις» τη γλώσσα. Και είναι μεγάλη κοροϊδία απ την μια να απαιτείς γνησιότητα χαρακτήρα και απ την άλλη να τον μασκαρεύεις κατά περίσταση    . Το πρόβλημα είναι η δια της γραβάτας «πλαστοπροσωπία».
Όταν κάποτε οι εμφύλιες έριδες οδήγησαν τον  Καραϊσκάκη σε δίκη  αυτός ρώτησε «Τι παράνομο έκανα μωρέ» για να λάβει την απάντηση «Για τη ΓΛΩΣΣΑ σου σε δικάζουμε Καραϊσκάκη»
«Φτού σας μωρέ. Το έχω χούι μωρέ αλλά δεν είμαι κακός Έλληνας. Με το χούι αυτό και επτά ζωές αν είχα από σας δεν θα τη γλύτωνα» αποκρίνεται ο εθνικός μας ήρωας για να του ανταπαντήσει ένας δικαστής του που άκουγε στο όνομα Πανος: «Σου είπαμε να το κόψεις αυτό το χούι»
Ο γίγας τότε απαντά « Κυρ Πανο είσαι κοντά 80 μα το χούι δεν το κόβεις και συνεχίζεις να ΓΑΜΕΙΣ!»
Η ετυμηγορία? ΑΘΩΟΣ γιατί «ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥΤΖΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΑΤΑΓΙΝΕΤΑΙ»
 
Αυτό είναι το πρόβλημα «Βαγγέλα» μου όσο και αν οι απανταχού «καθωσρεπειστές» μιλούν για θεσμική και μη θεσμική γλώσσα. Να μπορείς να μιλάς παντού και πάντα    καθαρά τη γλώσσα του εαυτού σου  και όχι άλλα να λες  εκεί που σε παίρνει και άλλα εκεί που δεν σε παίρνει!  Να τολμάς να λες το Καραϊσκάκειον  «Κλάστε μου τον μπούτζον» και στον δικαστή σου αλλά και στον αντίπαλό σου, έστω και ετοιμοθάνατος
Να τολμάς να λες  «έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι καλύτερος» και σε φιόγκους παρατρεχάμενους Αντωνοκωστογιωργάκηδων  αλλά και στους Σουλτάνους
Έναν τέτοιον ψάχνω επί  χρόνια έντιμε και καθαρέ  «Βαγγέλα» μου για να με λυτρώσει από εσένα και το σινάφι σου και να πάψω να γράφω τον καθώς πρέπει χώρο που «υπηρετείς» στο προσωπικό  Καραϊσκάκειον κιτάπι μου άνευ μελάνης
Έναν τέτοιον κι ας έχει κάνει και πιανίστας σε μπουρδέλο…
ΥΓ1 Η εκκλησία πάντα μέσα στο πνεύμα της επικαιρότητας δια του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ μετά το μποζόνιο αποφάσισε να μιλήσει για… πίπες!  Ζω για ένα debate μεταξύ του Αγίου Πειραιώς και το έντιμου γίγαντα Βαγγέλα…
ΥΓ2 Η  Βουλη της Ρουσφετόβιας ως απάντηση στην αποκάλυψη περί επιστολής που ενημέρωνε για τις καταγγελίες που εξόργισαν τον «Βαγγέλα» η οποία όμως επιστολή  πέρασε στο ντούκου   ανέφερε ότι «λαμβάνει περισσότερες από 5000 επιστολές το χρόνο». Στο Ρίο της μακρινής Βραζιλίας, στην πλατεία Τιραντεντες  μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ένα από τα «ιστορικότητερα» μπουρδέλα του κόσμου το «Le Paris» το οποίο απασχολούσε περισσότερε από 300 πουτάνες μέχρι που έκλεισε λόγω Ολυμπιάδας για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο! Το εν λόγω μαγαζί λάμβανε περίπου 5000 επιστολές το χρόνο! 
Η «Διεύθυνση»  τις διάβαζε όλες…  
ΥΓ3: Λίγο μετά το συμβάν με τον Κωστα Ηλιάκη  σε τηλεόραση και ΜΜΕ έπαιξαν διάφορα αφιερώματα στην πολεμική αεροπορία. Ενα βίντεο με αναχαιτιση έκανε θράυση! "Γιώργο τον έχεις. Γάμησέ τον. Θα τον ξεσκίσω τον μπινέ"
Κάποιες πένες και γραβάτες του καθωσπρεπισμού με αφορμή τις παραπάνω εκφράσεις τόλμησαν ξεδιάντροπα να επιτεθούν στα φουλάρια του "Αιεν Υψικρατειν". Δηλώνω ευθαρσώς ΜΗ καθωσπρέπει και σ αυτά τα παλικάρια ταπεινά υποκλίνομαι. Οσο μεγαλύτερο το μπινελίκι, τόσο ταπεινότερη η υπόκλιση... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: