"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Nόμος είναι το ΒΟΛΕΜΑ του τσαμπουκά - Χωρίς φαγητό 3.650 παιδιά λόγω κατάληψης των μαγειρείων του Βρεφοκομείου από πρώην συμβασιούχους -- Καμίνη πάρ τους πίσω και δώσε τους από ένα νήπιο να το φροντίζουν ! ΔΕΝ θα βρεις καλύτερους ...

Της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Νηστικά έμειναν χθες 3.650 βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων εξαιτίας της αιφνιδιαστικής κατάληψης που έκαναν πρώην συμβασιούχοι στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου όπου παρασκευάζεται το φαγητό των σταθμών.

Οι καταληψίες, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στον δήμο, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημά τους, εισέβαλαν στο κτίριο του Βρεφοκομείου εμποδίζοντας τους εργαζομένους να ετοιμάσουν το μεσημεριανό φαγητό που προορίζεται για τους παιδικούς. Επέτρεψαν μόνο την παρασκευή γευμάτων για το ίδρυμα αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Τελικά στους παιδικούς σταθμούς εστάλησαν κρύα σάντουιτς που προμηθεύτηκε την τελευταία στιγμή το Βρεφοκομείο και τα οποία εστάλησαν με τη Δημοτική Αστυνομία.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει  η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών κ. Μαρία Ηλιοπούλου, σε αρκετούς σταθμούς υπήρχαν εργαζόμενοι που εμπόδισαν το μοίρασμα των σάντουιτς στα παιδιά, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν τηρηθεί οι κανόνες υγιεινής.

«Σε σταθμό της περιοχής Λένορμαν, οι συμβασιούχοι πέταξαν έξω στον δρόμο τα σάντουιτς και μετά υποστήριζαν ότι έμειναν για ώρα στον ήλιο και έχουν αλλοιωθεί» τόνισε η κυρία Ηλιοπούλου, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι «θα μπορούσαν να δείξουν με άλλο τρόπο την κοινωνική τους ευαισθησία και όχι να αφήσουν νηστικά τα παιδιά, πολλά από τα οποία σιτίζονται αποκλειστικά στους σταθμούς εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που έχουν οι οικογένειές τους».

Οι αιφνιδιαστικές καταλήψεις αναστάτωσαν χιλιάδες γονείς, καθώς την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν ότι κάποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν ενώ όσοι μείνουν ανοικτοί δεν θα έχουν μεσημεριανό φαγητό.

Επιπλέον, οι γονείς αντιμετωπίζουν και σήμερα σοβαρά προβλήματα με τη φύλαξη των παιδιών τους, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενώ από αύριο τα σωματεία εργαζομένων του δήμου προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Την απόφαση των σωματείων εργαζομένων και των πρώην συμβασιούχων να προχωρήσουν στη κατάληψη του Βρεφοκομείου καταδίκασε ο Δήμος Αθηναίων, που με ανακοίνωσή του ζήτησε «συγνώμη από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα φιλοξενούνται 4.000 παιδιά στους 82 σταθμούς του Βρεφοκομείου, ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλα 1.500 νήπια τα οποία ο δήμος θα πάρει μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: