«Ευχαριστούμε τους Ιρλανδούς»
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ εμφανίζει τον πρωθυπουργό «σημαιοφόρο» να δίνει τη μεγάλη «μάχη» για τη στήριξη των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «συνολικής απάντησης» της ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους, που θα αποφασιστεί στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. (24-25 Μαρτίου).
Πρόκειται για κλασική περίπτωση προσπάθειας παραπλάνησης της κοινής γνώμης.Αυτή η κυβέρνηση είναι διαπραγματευτικά ανύπαρκτη από την πρώτη της συμμετοχή σε κοινοτική συνεδρίαση.
Ο πρώτος υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2009, στο Λουξεμβούργο. Ηρθε να καταγγείλει τους προηγουμένους ότι απέκρυψαν την πραγματικότητα σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Μάζεψε και τους ξένους δημοσιογράφους να τους πει τα ίδια, για να επιταχύνει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός περιφερόταν στις κοινοτικές πρωτεύουσες και ο κυβερνητικός μηχανισμός συνέχιζε το ίδιο... βιολί, δηλαδή ότι δίνει «μάχη» για τη σωτηρία της Ελλάδας. Φτάσαμε στον Μάιο για να πάρουμε το δάνειο, αφού πρώτα διαπίστωσαν οι εταίροι μας ότι εάν δεν μας στηρίξουν, θα καταρρεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη κι αυτοί μαζί της. Και πάλι για να πάρουμε τα 110 δισ. ευρώ μάς έβαλαν και υπογράψαμε το Μνημόνιο που οι ίδιοι ετοίμασαν και κανένας δεν διαπραγματεύτηκε μαζί τους. Μέσα στην απόγνωσή της η κυβέρνηση αποδέχθηκε τον όρο να εξοφλήσουμε τα δάνεια σε πέντε χρόνια. Ούτε Ελβετία να ήμασταν...
ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ, διαπραγματεύτηκαν και πήραν 11 χρόνια αποπληρωμής. Θα τα πάρουμε και εμείς στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, όχι επειδή θα διαπραγματευτεί «σκληρά» ο πρωθυπουργός, αλλά για λόγους ισονομίας, το δικαιούμαστε. Ευτυχώς που οι Ιρλανδοί ασκούν αφόρητες πιέσεις για μείωση του «τοκογλυφικού» επιτοκίου με το οποίο οι εταίροι φόρτωσαν τα δάνεια. Εάν τελικά μειωθεί το επιτόκιο, θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Δουβλίνο και όχι στον κ. Παπανδρέου.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που στις 4 Φεβρουαρίου είπε δημόσια ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα με την πρόταση του γαλλογερμανικού άξονα για κατάργηση της ΑΤΑ στους μισθούς και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Τα περισσότερα από τα μέτρα που προτείνονται εμείς τα εφαρμόζουμε ήδη», είπε με χαρακτηριστική άνεση ο κ. Παπανδρέου. Ζήτω το Μνημόνιο...
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΑΠΟΨΕΙΣ,
ΔΝΤ,
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ,
ΜΠΕΛΛΟΣ,
ΠΑΣΟΚ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου