"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟ-ΚΗΦΗΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οθωμανομπουρδελιστάν προς ιδιώτες

 

Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ο όρος
"ληξιπρόθεσμες οφειλές Δημοσίου" είναι ακατανόητος για οποιονδήποτε πολίτη σοβαρού κράτους. 
 
Είναι όμως ο κανόνας για το Σοβιετικό Οθωμανομπουρδελιστάν που έχουμε την ατυχία να ζούμε. Και θα έπρεπε να είναι η πρώτη ερώτηση αλλά και το πρώτο αντεπιχείρημα κάθε φορά που ένας κρατικός χαρτογιακάς, μπλε, πράσινος η κόκκινος, σου μιλάει για εκσυγχρονισμό του Δημοσίου: "Πότε, πολιτικάντη μου, το κράτος θα πάψει να είναι ο μεγάλος μπαταχτσής; Πώς τολμάς (που λέει και η Γκρέτα) να μιλάς για πρόοδο και ανάπτυξη, όταν το Δημόσιο, που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, χρωστάει στην αγορά αυτή τη στιγμή πάνω από 3 δισ. ευρώ;"
 
Γιατί τα χρωστάει;  
 
Γιατί μπορεί! Για να φαίνονται λεφτά στα ταμεία, γιατί ουδεμία επίπτωση υπάρχει ούτε για την υπηρεσία ούτε για τον υπάλληλο που δεν κάνουν τη δουλειά τους, γιατί το Δημόσιο στην Ελλάδα είναι ο Μέγας Παράνομος, ο Μέγας Ληστής, ο Μέγας Νταβατζής και ό,τι γουστάρει κάνει.  
 
Το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθυστερήσεις πληρωμών δεν είναι ποινή για το Δημόσιο, διότι ...
 
 
το πρόστιμο που θα μας επιβληθεί πάλι εσύ κι εγώ θα το πληρώσουμε.
 
Όταν λοιπόν κάποιος γαλαζαίος (διότι αυτοί κάνουν κουμάντο σήμερα) προσπαθήσει να σας πουλήσει εκσυγχρονισμό, ρωτήστε τον όπως σ΄εκείνη τη διαφήμιση με το "Έλα, Αλέκο": "Πόσα χρωστάει το Δημόσιο στους ιδιώτες; Πόσα;"



Δεν υπάρχουν σχόλια: