"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΣΥΡΙΖΑίικο ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος…

 

Του Strange Attractor

Το 2009, ένα από τα πρώτα άρθρα που είχα γράψει  είχε να κάνει με την εγκληματικότητα και δη εκείνη των τότε «προσφύγων πολέμου».

Τότε που πολλά σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελούσαν άβατα γκέτο των πάσης φύσης παραβατικών απ’ όλο τον κόσμο.

Τότε που δυστυχείς Αφγανοί σε κατέβαζαν από το αυτοκίνητο και με απειλή μαχαιριού ή δρεπανιού σε λήστευαν εν μέση οδώ. Το ελληνικό διαδίκτυο ήταν γεμάτο από ανάλογα βίντεο τραβηγμένα από μπαλκόνια των «κόκκινων» περιοχών.

Το άρθρο που έγραψα είχε ως αφορμή τη ληστεία ενός πατσατζίδικου μέρα μεσημέρι, όπου οι δράστες δεν περιορίστηκαν μόνο στα χρήματα από το ταμείο και από τους έντρομους υπαλλήλους και πελάτες, αλλά πήραν στον ώμο ακόμη και το καζάνι με τον καυτό πατσά κι έγιναν λαγοί… ακόμη τους ψάχνουν.

Από τότε μέχρι τώρα πολλά άλλαξαν στην Ελλάδα, άλλα προς το καλύτερο κι άλλα προς το χειρότερο.

Και ένα από αυτά που άλλαξαν προς το χειρότερο είναι η εγκληματικότητα.

Η οποία νόμιζα πως κορυφώθηκε επί Σύριζα, μιας και η όλη νομοθεσία προσαρμόστηκε προς το καλό των κακοποιών και των θυτών, αλλά όπως κι αλλού έτσι και εδώ έπεσα έξω.

Από τότε που τη χώρα την ανέλαβαν οι νοικοκυραίοι, δε φαίνεται να υπάρχει κανένα όριο στη σκληρή εγκληματικότητα.

Και όχι μόνο στη σκληρή…

Π.χ. προχθές, γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας, παραβίασε κάθε πρόβλεψη του ΚΟΚ, απειλώντας ζωές αθώων, συνελήφθη μετά από μιάμιση ώρα καταδίωξης και κλασικά αφέθηκε ελεύθερος!

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον Βόλο, όπου 21χρονος χωρίς δίπλωμα, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες κλπ. συνελήφθη και… αφέθηκε ελεύθερος.

Και στις δυο περιπτώσεις αφαιρέθηκαν οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας.

Τους έκαναν τα μούτρα κρέας δηλαδή…

Όπως αυστηρά τιμωρήθηκαν και οι νεαροί Ρομά που πριν από 2 χρόνια είχαν κλέψει ΙΧ, καταδιώχθηκαν και μάλιστα ο ένας έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού.

Ο σύντροφός του νεκρού επανεμφανίσθηκε προχθές σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, όπου μαζί με 2-3 άλλους έκλεψαν μέσα σε μία ώρα τέσσερα ΙΧ αμέριμνων πολιτών, καταδιώχθηκαν  και στη συνέχεια εμβόλισαν περιπολικό με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του μηχανή της ΔΙΑΣ και να σκοτωθεί ακαριαία 29χρονος αστυνομικός.

Ο ένας εκ των δραστών που συνελήφθη είναι και εκείνος που συμμετείχε στην κλοπή ΙΧ πριν από 2 χρόνια.

Του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή (κλασικά) και του είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι, όπως π.χ. να δίνει το παρόν κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Κάτι που δεν έκανε ποτέ, χωρίς κανείς να ασχοληθεί.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ενημέρωσαν την εισαγγελία και η εισαγγελία… πέρα βρέχει.

Έτσι καταλαβαίνουν πλέον και οι πιο καλοπροαίρετοι, οι πιο αφελείς εξ ημών,  τι ακριβώς σημαίνει  η φράση κλισέ «στον δράστη επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι».

Και έτσι, για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, άκουγα χθες το μεσημέρι σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή τη μητέρα του συλληφθέντος δράστη Ρομά να μιλάει ζωντανά και να λέει πως ζητάει συγνώμη για τον νεκρό αστυνομικό, αλλά το παιδί της δε φταίει, είναι καλό παιδί, οικογενειάρχης  κλπ.

Μάλιστα επειδή η ίδια είναι άρρωστη, το παιδί πήγε να της φέρει φάρμακα, αλλά επειδή είναι άνεργο και δεν είχε μέσο μετακίνησης «πήρε ένα κουρσάκι που βρήκε, για να της φέρει τα φάρμακα»!!!!!

Περιμένω τώρα τις δικαστικές αρχές να το αφήσουν το παιδί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους…

Σε άλλα νέα, ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος ο 37χρονος Αλβανός που πυροβόλησε εν ψυχρώ 3 Κρητικούς και μάλιστα στο κεφάλι.

Όπως κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και πολλά χρόνια, αν και είναι «καταζητούμενος» τόσο εδώ όσο και στην Αλβανία, από την οποία μπαινοβγαίνει, λένε, ανενόχλητος.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, ο συγκεκριμένος, που κυκλοφορεί με πολυτελές πανάκριβο SUV, είχε ελεγχθεί 4 ώρες πριν τους πυροβολισμούς από ομάδα της ΔΙΑΣ και βρέθηκε καθαρός!!!!

Το ότι είχε πιστόλι στη τσέπη δεν προέκυψε στον έλεγχο. Αν είχε λήξει όμως ο πυροσβεστήρας του ίσως τον τσάκωναν…

Βέβαια, τι φταίνε οι αστυνομικοί;  

Αυτοί για τα δεδομένα του Ελλαδιστάν μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους, και πολλές φορές (όταν τους αφήνουν οι πολιτικοί) κάνουν θαύματα.

Το ζήτημα είναι με τους δικαστές που είναι αλλού. Λες και δε ζουν στη μπανανία μας, και δεν απειλούνται οι ίδιοι. Λες και δεν έχουν παιδιά… τι να πω;

Όσο για τους πολιτικάντηδες που νομοθετούν, πάντα υπέρ των θυτών, αυτοί είπαμε: Προστατεύονται από 2-3 αστυνομικούς ο καθένας, κι αν είναι υπουργοί από 15-20.

Πώς το είπε πρόσφατα ο ανέμελος ΠΘ μας;
Θα αφαιρεθούν οι αστυνομικοί από την προστασία επισήμων και VIP και θα επιστρέψουν στα τμήματα.

Κάτι που ακούω ξανά και ξανά, από κάθε κυβέρνηση, από τότε που ξεκίνησε το μετρό Θεσσαλονίκης… επί Παπάγου!

Το μόνο αμυδρό φως στην όλη υπόθεση είναι ...

 

οι εξαγγελίες Φλωρίδη, που αν τυχόν και υλοποιηθούν ίσως αλλάξει κάτι, αν και πολύ αμφιβάλλω.  

Ήδη έπεσαν να τον φάνε τόσο οι ιδεοληπτικοί δήθεν προοδευτικοί, όσο και τα συμφέροντα που τρέφονται από την ανομία και την ατιμωρησία…




Δεν υπάρχουν σχόλια: