"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ο Ντελόρ, ο Σόιμπλε κι εμείς

 


Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Σαν σε αρχαία τραγωδία, την ίδια μέρα πέθαναν ο Ντελόρ και ο Σόιμπλε.

Ο πρώτος με τα "πακέτα του" χρύσωσε την Ελλάδα για να εκσυγχρονιστεί και να αποκτήσει υποδομές, αλλά το ΠΑΣΟΚ που τα διαχειρίσθηκε τα έκανε λούσα, μπουζουξίδικα και συντάξεις.

Ο δεύτερος προσπάθησε να μας εξηγήσει ότι δεν μπορεί ένα έθνος να καταναλώνει μόνο χωρίς να παράγει, για να δεχθεί τα πυρά όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος και των μεγιστάνων των ΜΜΕ, τύπου Τράγκα, που μαζί τα τρώγανε. Κι όταν μας είπε "να σας δώσω και 20 δισ. για να φύγετε από το ευρώ και να πάτε στη δραχμή-χαρτοπόλεμο", τον έβριζαν και τον καταριόντουσαν όλοι όσοι επεδίωκαν να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε στη δραχμή-χαρτοπόλεμο!

Επειδή ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη, υπενθυμίζω πως ΜΟΝΟ η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ έλεγε τότε πως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από το μνημόνιο ήταν να το εφαρμόσουμε, κάνοντας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε κυρίως στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα.

Δεν το κάναμε και σερνόμαστε ακόμα με την κοιλιά (άδεια) ενώ βλέπουμε την πλάτη των πρώην εξαθλιωμένων σοβιετικών επαρχιών. Τους άλλους που μπήκαν μαζί μας στο μνημόνιο, όπως η Ιρλανδία, δεν τους βλέπουμε καν. Έχουν χαθεί από τον μίζερο σοβιετικό μας ορίζοντα.

Κι επειδή κάποιοι τότε ήταν παιδιά και πολλοί άλλοι έχουν κοντή μνήμη, υπενθυμίζω ότι το Α΄ Μνημόνιο ζητούσε, μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο να ελέγχονται με κλήρωση 200 "πόθεν έσχες" εφοριακών. Δεν έγινε ποτέ, φυσικά. Το πολιτικό σύστημα φρόντισε να μην αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ της διαφθοράς διότι η άκρη του νήματος θα έφτανε στα κομματικά γραφεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Υπενθυμίζω επίσης πως ο τότε αντιπολιτευόμενος Σαμαράς ήταν σφόδρα κατά των μνημονίων, στρώνοντας το έδαφος στον επερχόμενο λαϊκιστή με τα νταούλια, που θα έσκιζε το μνημόνιο και τελικά υπέγραψε, άλλο, επαχθέστερο.

Και ένα ακόμα που όλοι οι γαλαζαίοι θέλουν να ξεχάσουν: ο σημερινός πρωθυπουργούτσικος, το 2010, είχε ψηφίσει ως βουλευτής της ΝΔ, συριζαϊκά: ΟΧΙ στο Μνημόνιο, ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση, δηλαδή ΝΑΙ στη χρεοκοπία της χώρας, που θα μας οδηγούσε 50 χρόνια πίσω.

Είχε αρνηθεί να ψηφίσει το μνημόνιο επίσης ο Βασίλης Οικονόμου, (μαζί με την Σακοράφα και τον Δημαρά) τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τι είναι σήμερα ο Οικονόμου;

Βουλευτής Επικρατείας τους ΝΔ! Να που ξαναβρέθηκαν οι λαϊκιστές στο ίδιο γαλάζιο «μετερίζι». Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε. 


 

Οφείλω να αναφέρω πως η Ντόρα Μπακογιάννη, (με την οποία είχα αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές και γι’ αυτό δεν συνεργάστηκα μαζί τους το 2012, παρά το εξαιρετικά στενό μαρκάρισμα) και η Έλσα Παπαδημητρίου ήταν οι μόνες, τους τιμήν τους, από τη ΝΔ που πήγαν κόντρα στον λαϊκισμό των Ζαππείων, με «τίμημα» τη διαγραφή τους από το δήθεν σοβαρό, δήθεν ευρωπαϊκό, δήθεν δεξιό κόμμα τους.

Όταν έφυγε από τη ζωή η Έλσα Παπαδημητρίου, ο σημερινός πρωθυπουργούτσικος έγραψε:

 

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης..."

Είχε, δηλαδή, αυτά που δεν διαθέτει ο ίδιος: φιλελεύθερες αρχές και ακλόνητο θάρρος γνώμης.

Γι' αυτό τότε ήταν "ό,τι πεις εσύ, αφεντικό" στην κομματική του ηγεσία και σήμερα κάνει το ίδιο ακριβώς στο ισλαμόδουλο διευθυντήριο της Ε.Ε.

Αυτά, προς αποκατάστασιν της αληθείας, που έλεγαν κάποτε. Ξέρω, πονάει, πρασινοβένετοί μου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: