"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Βάρεσε "κανόνι" η Virgin Australia !

Στάση πληρωμών κηρύσσει η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia, ελλείψει μετρητών και γίνεται η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία η οποία καταρρέει εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

«Η απόφασή μας είναι να διασφαλίσουμε το μέλλον του Ομίλου και να ξεπεράσουμε την κρίση που έχει προκαλέσει ο COVID-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πολ Σκουράχ τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη η Αυστραλία να έχει «μια δεύτερη αεροπορική εταιρεία» εν λειτουργία αλλά και την αποφασιστικότητα «να συνεχίζουν να πετάνε».

Η αεροπορική εταιρεία είχε χρέος άνω των 5 δισ. δολαρίων και είχε ζητήσει να δανειστεί 1,4 δισ. αλλά η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φρίντενμπεργκ δικαιολόγησε την άρνηση για το πακέτο διάσωσης εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διασώσει τους «πέντε μεγάλους ξένους μετόχους με ‘βαθιές τσέπες’ που συνολικά διατηρούν το 90% της αεροπορικής».

Μερίδιο στην ιδιοκτησία της Virgin Australia έχουν η Etihad Airways (σε ποσοστό 20,94%), η Singapore Airlines (20,09%), οι Όμιλοι Nashan Group και HNA Group (με ποσοστά λίγο κάτω του 20% έκαστος), ενώ ο Όμιλος Virgin Group κατέχει ποσοστό 10,42%.

Σημειώνεται ότι...


 χθες ο ιδρυτής του Group Ρίτσαρντ Μπράνσον ζήτησε κρατική ενίσχυση με τη μορφή δανείου ύψους 500 εκατ. λιρών από την βρετανική κυβέρνηση

Το βρετανικό δημόσιο αρνήθηκε να εγκρίνει το πρόγραμμα διάσωσης της εταιρείας και ο Μπράνσον, του οποίου η προσωπική περιουσία υπολογίζεται σε 4,7 δισ. λίρες προσφέρει ως εγγύηση ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική.


ΠΗΓΗ LIBERAL.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια: