"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Πότε κολλάει ο κορωνοϊός; - Κρατικών αντιφάσεων σύνοψη

Κάθε ασθένεια είναι εξαιρετικά μεταδοτική (ακόμα και αν δεν είναι), όταν έτσι το αποφασίσουν εκείνοι που νέμονται το κράτος
 
    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Μιχάλης Ρέττος έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook μια σύνοψη των κρατικών αντιφάσεων στην περίοδο της πανδημίας. Το κείμενο τιτλοφορείται «Αντινομίες και ανορθολογισμοί των τελευταίων εβδομάδων» και αναφέρει τα ακόλουθα:
  
«1) Όποιος πήγαινε για τζόκινγκ ή για περπάτημα πριν από την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν ανεύθυνος και ανυπάκουος. Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας πήγαινε ελεύθερα, με ένα sms. Με sms δεν κολλάει.

2) Το lockdown ήταν προσωρινό (μερικά μηνάκια) μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή το… μαγικό φίλτρο. Σήμερα το lockdown αίρεται, ενώ ξέρουμε ότι το εμβόλιο -αν βγει και αν είναι αποτελεσματικό- θέλει δύο χρόνια τουλάχιστον.

 
3) Στις παραλιακές οδούς κολλάει, στις κεντρικές δεν κολλάει.

4) Στις εκκλησίες κολλάει, στα σουπερμάρκετ, ψιλικατζίδικα, κρεοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων κ.λπ. δεν κολλάει.

 
5) Στο σπίτι με όλη την οικογένεια δεν κολλάει, ενώ μόνο με δύο άτομα (από την οικογένεια) μέσα σε αυτοκίνητο κολλάει.
 

6) Η μάσκα ήταν εν πολλοίς περιττή και αχρείαστη, αλλά θα είναι απαραίτητη και υποχρεωτική μετά τη μερική άρση των περιορισμών.

7) “Έστω και μια ζωή να προστατευτεί, αξίζουν τον κόπο όλες οι θυσίες”, αλλά τώρα “δεν μπορούμε να είμαστε για πάντα κλειστά” και “δυστυχώς, θα χάσουμε και άλλους συμπολίτες μας”.
 

8) Κάποιοι εγκληματίες πολιτικοί -έστω προσωρινά- εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην ανοσία της αγέλης, αλλά τώρα, με την άρση των μέτρων, προσπαθώ να πετύχω σταδιακή ανοσία (της αγέλης).

9) Με επιτάφιο κολλάει, με Πρωτοψάλτη δεν κολλάει.

10) Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, εκτός αν είσαι ο Κυριάκος και η παρέα του. Τότε δεν κολλάει».

 
Στα παραπάνω θα μπορούσε να προστεθούν και τα: 

11) Αν οι Έλληνες παραβιάζουν τους κανόνες που αφορούν τον περιορισμό μετακινήσεων, τότε μόνο με την επιβολή προστίμων μπορεί να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού και το 


12) Αν Ελληνες Ρομά ή πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες παραβιάζουν τους κανόνες που αφορούν τον περιορισμό μετακινήσεων, δεν χρειάζεται επιβολή προστίμων, αλλά απλές συστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: