"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Τα πιο φρικαλέα λαϊκά

O ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ θεωρεί την Α. Πρωτοψάλτη εξαιρετική τραγουδίστρια και τον Σ. Κραουνάκη εξαιρετικό συνθέτη (παρά το γεγονός οτι  ο δεύτερος είναι ταυτόχρονα και ένα τεραστίων διαστάσεων ψωνισμένο σούργελο.)

Επείδη όμως περί καλλιτεχνικών γούστων του καθενός  "κολοκυθόπιτα" (!) θεωρεί απόλυτα σωστή την ένσταση του ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ως προς τα κριτήρια με τα οποία ο κύριος Μπακογιάννης επέτρεψε την πραγματοποίηση της κινητής συναυλίας λες και είναι όλοι οι Αθηναίοι ορκισμένοι φαν των Κραουνάκη - Πρωτοψάλτη ή λες και Εχουν ανακηρυχθεί οι εν λόγω, σε “εθνικά σύμβολα”, και δεν το καταλάβαμε...
   

Επειδή πολλά εξακολουθούν να ακούγονται γύρω από την κινητή συναυλία της Πρωτοψάλτη, κυρίως ΣΥΡΙΖΟειδή κοάσματα για το πέρασμα από το Μαξίμου και την “επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης”…
 
…Και επειδή το μόνο που μένει στο απυρόβλητο εν τέλει σ’ αυτή τη χυδαία υπόθεση, είναι η ίδια η Πρωτοψάλτη, και η ελέω Μπακογιάννη “πρωτοβουλία” της:
 
Μπορεί ο καθένας από μας να κάνει κάτι παρόμοιο;
 
Με ποιο κριτήριο αποφασίστηκε ότι μπορεί να το κάνει η κυρία Πρωτοψάλτη;  

Θεωρείται δεδομένο ότι είμαστε όλοι ορκισμένοι φαν αυτής, του Μπρέγκοβιτς και του Σταμάτη Κραουνάκη; 

Εχουν ανακηρυχθεί οι εν λόγω, σε “εθνικά σύμβολα”, και δεν το καταλάβαμε;  

Αλλιώς πώς εξηγείται ότι «η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό να γεμίσει η Αθήνα με μουσική, χαρά, ενθουσιασμό και κέφι»;
 
Προσωπικά, εάν, την ώρα που ετοιμαζόμουν να στείλω sms στους μπάτσους για το σκύλο, έπρεπε να ανεχτώ και τις ιαχές της κυρίας Πρωτοψάλτη, για να μη μιλήσουμε για τις λιπώδεις νότες του “συνθέτη” Κραουνάκη και τα ελληνικά της κυρίας Νικολακοπούλου*, …θα επέλεγα να αντιδράσω. Όχι χειροκροτώντας.
 
Και ξέρω πολύ κόσμο με την ίδια άποψη.
 
Ειναι οδυνηρό να βλέπεις αυτά τα βαμπίρ, καλοταϊσμένα από το ίδιο σύστημα που γέννησε κρίσεις και εικονικές ευμάρειες, να...


  επανακάμπτουν απ’ την πίσω πόρτα… η μάλλον την κεντρική, της εξουσίας και από θέση ισχύος

Με το ίδιο …άσχετο ήθος “εξωστρέφειας” και τα ίδια φρικαλέα λαϊκά-για-μεγάλα-στάδια με τα οποία μύησαν σ’ αυτήν τον νεοέλληνα.
*“ποιήτριας”, πλην άλλων, των “περήφανων γκολ” και του … “δεύτε φως”, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη απ’ τον κόσμο, μετά από άρθρα που δημοσιεύθηκαν, ανάμεσα στα οποία δικό μου.

Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι ο “συνθέτης” εκφράζεται το ίδιο καλά με λέξεις, όσο και με νότες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: