"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (25/4/ΧΧΧΧ)

1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

1945: Αντιπρόσωποι από 50 χώρες συγκεντρώνονται στο Σαν Φρανσίσκο για να συζητήσουν τη δημιουργία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

1953: Οι επιστήμονες Φράνσις Κρικ και Τζέιμς Γουότσον δημοσιεύουν την πρωτοποριακή εργασία τους για τη χημική δομή του DNA. Για την ανακάλυψή τους αυτή, που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα, θα τιμηθούν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

1974: Η «Επανάσταση των Γαρύφαλλων» στην Πορτογαλία. Οι στρατιωτικοί εγκαθιδρύουν και πάλι τη Δημοκρατία, έπειτα από μισό αιώνα δικτατορίας.

1840: Γεννιέται ο ρώσος συνθέτης Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

1874: Γεννιέται ο ιταλός εφευρέτης του ασυρμάτου και νομπελιστας Φυσικής Γκουλιέλμο Μαρκόνι

1744: Πεθαίνει ο Άντερς Κέλσιους, σουηδός αστρονόμος, δημιουργός της κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας που φέρει το όνομά του. 







2019  Πέθανε σε ηλικία 83ων ετών ο  ηθοποιός Ken Kercheval, ο οποίος υποδύθηκε τον μεγιστάνα του πετρελαίου Cliff Barnes, στην τηλεοπτική σειρά «Dallas» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: