"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΛΗΚΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Με άδεια τσέπη και δανεικό "μαξιλάρι" κοίμιζαν τον λαό, οι σύντροφοι

Του Γιώργου Κράλογλου

Έτσι και καταλαγιάσει ο κορονοϊός πάμε σε άλλη συμφορά. Τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσει ότι έσωσε την οικονομία.  

Η πρώτη παράσταση θα λέγεται "το μαξιλάρι".

Δεν θα αργήσει να εμφανιστεί το "μπουλούκι" των αριστερών θεατρίνων στη Βουλή. Θα ζητάνε και τα ρέστα,  για το καραγκιοζιλίκι που έπαιξε και παίζει στον λαό, με τα 35,7 δισ. Τα γραμμένα μόνο στα χαρτιά με λογιστική για χαχόλους... (αυτή που ξέρουμε και ως δημιουργική..., αν μας πειράζει το χαχόλους...).

Ωστόσο οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δεν ξεχνούν,  πως τα 15,7 δισ. (δανεικά από τον μνημονιακό μηχανισμό χρηματοδότησης της χώρας -τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας- και κάτι κέρδη από δημοπρασίες ομολόγων του δημοσίου), τα έχουν "κλειδώσει" οι δανειστές και θα τα πάρουν όταν έλθει η ώρα.
Τα δε υπόλοιπα,  20 δισ., βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος στον λογαριασμό "Ταμειακής Διαχείρισης" και δεν βγήκαν από "προικοσύμφωνα" των Συριζαίων,  ως προσφορά στον λαό...

Είναι εκείνα που υποχρέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το "πιστόλι στον κρόταφο" στις Διοικήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων, κρατικών νοσοκομείων, Δήμων, Κοινοτήτων και κρατικών Οργανισμών με τυχόν απόθεμα,  να περάσουν σε κρατικό έλεγχο και διαχείριση, για να λένε στον λαό πως του έστρωσαν "κεντητό μαξιλάρι" υπολογίζοντας να τον κοιμίσουν.  

Αυτή είναι όλη και όλη η προέλευση του "μαξιλαριού" που ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να την κάνει "σαπουνόπερα" στη Βουλή,  (ίσως και την άλλη εβδομάδα) αν χαλαρώσουν τα μέτρα και πάρει νέα παλαμάκια ο Μητσοτάκης.

Οι σύντροφοι αδιαφορούν. Θα μιλάνε για το "μαξιλάρι" τους και ας τολμήσουν κάτι Οργανισμοί ασφάλισης ή κάποιοι Δήμοι να ομολογήσουν ότι δεν αντιστάθηκαν όταν το κόμμα τους έλεγε να πάρουν τα αποθέματά τους και να τα βάλουν όπου τους υποδεικνύουν οι ινστρούχτορες της Περιφέρειας.

Τα χρηματικά αποθέματα είναι εκεί βέβαια. Στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ασφαλή και τοκισμένα. Αλλά λέγονται λογαριασμός "Ταμειακής Διαχείρισης".

Και κατά πώς φαίνεται από αυτά θα χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση,  προσωρινά βεβαίως, την οικονομία,  αν οι δανειστές δεν μας πουν,  μαζευτείτε μέχρι να δούμε αν πράγματι σας περισσεύουν...

Και αυτοί που υποχρεώθηκαν να τα βάλουν με το ζόρι, πώς θα πληρώσουν τα δικά τους έκτακτα; (τα θυμόμαστε -προς 2ετίας- κάτι τέτοια όταν οι Δήμοι δεν είχαν λεφτά να αντιμετωπίσουν και τις φυσικές καταστροφές...).

Τι θα γίνει αν πουν στο υπουργείο Οικονομικών (λέμε τώρα...) κόψτε τον σβέρκο σας και φέρτε τα πίσω, γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε ή γιατί στα κρατικά νοσοκομεία πρέπει να φτιάξουμε καινούργιες ΜΕΘ; 

Βρείτε τα με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που σας την έφεραν, θα είναι η απάντηση.

Πάμε και στην επόμενη παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή:


Το "σενάριο" που είναι έτοιμο στα συρτάρια του συντρόφου Τσίπρα ο οποίος χρεώνει, με κάθε ευκαιρία, στην κυβέρνηση την πρόθεση να αξιοποιήσει την πανδημία για να φέρει "μνημονιακά μέτρα" (έτσι τα λέει), που θα απορρυθμίσουν πλήρως την αγορά εργασίας (όπως επίσης λέει, σαν να απευθύνεται και πάλι σε χαχόλους...).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 δεν έλλειψε από καμιά στημένη (και από ανταγωνιστές, με νοικιασμένους οικολόγους...) κινητοποίηση για αποβιομηχάνιση της χώρας. 

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε σχέδιο ανατροπής επένδυσης (βιομηχανική, ξενοδοχειακή, ορυκτών, υποδομές),  ή υπονόμευση παραγωγικής μονάδας (από καρνάγιο μέχρι τον χρυσό). Τώρα τον σφάζει..., το δίκιο του εργάτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 δεν έκανε ούτε κίνηση να αποτρέψει το λουκέτο σε 25 βιομηχανίες και 280.000 βιοτεχνίες,  που έβγαλαν στον δρόμο 300.000 εργάτες,  καθώς οι μονάδες αυτές δεν άντεξαν την πανάθλια φορολόγηση, τα απαράδεκτα κρατικά τιμολόγια ενέργειας,  το πανάθλιο ασφαλιστικό, με εισφορές βρόγχου στη ρευστότητα. Στη Βουλή όμως (από την ανέξοδη θέση της αντιπολίτευσης) θα ρίξει μαύρο δάκρυ για την ανεργία.
Τι παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Τη μαύρη οικονομία στερεωμένη στα γνωστά θεμέλια της. 

Την αισχροκέρδεια στην αγορά εργασίας με τα 340 ευρώ (μαύρα) και πληρωμή ανά 4μηνο. 

Την αδήλωτη εργασία. 

Τα επιδόματα καφενείου..., σαν παζάρι στα μαύρα μεροκάματα. 

Παρ' όλα αυτά οι σύντροφοι θα ανοίξουν το στόμα τους,  να μιλήσουν για προστασία του εργαζόμενου, αντί να βγάλουν από το λεξιλόγιό τους την ιδιωτική οικονομία. Λες και δεν τους φτάνουν οι πελάτες τους,  από τον κομματικό στρατό κατοχής, της κρατικής μονιμότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: