"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΛΑΓΝΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Κράτος σε ομηρία

Η αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση των δικαστών να μη χορηγήσουν άδεια στο δολοφόνο της 17 Νοέμβρη προκαλεί προβληματισμούς κατά πόσο η δικαστική κρίση προκύπτει νηφάλια, ως αρμόζει, ή είναι αποτέλεσμα καταστάσεων που παραπέμπουν σε εκβιαστικές πρακτικές.

 
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα βανδάλιζαν δρόμους, καταστήματα και δημόσια κτίρια ενώ έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ανοικτά την Ντόρα Μπακογιάννη, που έχασε το σύζυγό της από τα πυρά του αμετανόητου εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 
Το θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα άσκησης αναίρεσης από την κυρία Δημητρίου νομοθετήθηκε πριν από ένα χρόνο. Η απόφασή της είναι νόμιμη αλλά προκαλεί ερωτήματα καθώς «αδειάζει» την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου που αποφασίζει για τις άδειες των βαρυποινιτών ενώ ήρθε σε αντίθεση με τη γνώμη που είχε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

 
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει το «μέτωπο» με τους υποστηρικτές του Κουφοντίνα ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Ομως για τους πολίτες η εικόνα που μένει από τις τελευταίες εξελίξεις είναι ότι το κράτος εμφανίζεται να εκβιάζεται από μία ομάδα μπαχαλάκηδων, που στέκονται στο πλευρό ενός στυγνού δολοφόνου.

 
Ο Κουφοντίνας ουδέποτε έδειξε μεταμέλεια για τα εγκλήματά του αλλά πλέον έχει λάβει ειδικό καθεστώς φυλάκισης σε αγροτικές φυλακές και με τακτές άδειες. Η Δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν Κουφοντίνα, ούτε θα ανεχθεί βανδαλισμούς, ωστόσο η υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και η ατιμωρησία όλων αυτών που βανδαλίζουν κτίρια και απειλούν ανθρώπινες ζωές πρέπει να σταματήσουν.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανομίας και των υποστηρικτών της τρομοκρατίας. Οι πολίτες θέλουν ένα Κράτος Δίκαιο, που όμως...


 θα τιμωρεί όσους παραβιάζουν το νόμο, πολύ περισσότερο όταν έχουν αφαιρέσει ζωές. Δεν μπορούν να βλέπουν το κράτος σε ομηρία ορισμένων μπαχαλάκηδων.

 
Από την έντυπη έκδοση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: