"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: See you Sunday, assholes (Πορτραίτο μιας κοινωνίας σε πλήρη αποσύνθεση, με αποκλειστική δική της ευθύνη)


Ψέματα και υποσχέσεις που θα γίνουν ψέματα.

 
Κρατικό και ευρωπαϊκό χρήμα, σπαταλημένο όχι για να μάθει ο Ελληναράς τι και πώς να ψηφίσει στην Ευρώπη, αλλά για να κερδίσει το κόμμα και ο αρχηγός.


Λαϊκές “συγκεντρώσεις” με πούλμαν τίγκα στους Ρομά, περιττωματολογία για τον αντίπαλο, παπαρολογικές συνεντεύξεις στα ημέτερα κανάλια, καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς, σάλια, ιδρώτας και κραγιόν στα μάγουλα των ψοφιμιών από αλλά ψοφίμια ελαστικής συνείδησης.

 
Επιστράτευση των “δικών” μας δικαστικών υπό-λειτουργών, για να βγει ο Ρωμανός παραμονιάτικα και, όπου να’ ναι, κι ο Κουφοντίνας.
 
 
Είδηση ότι το Μαρξίμου έχει τούνελ που το συνδέει με τα Εξάρχεια και ότι ο Τζανακόπουλος τις νύχτες βάζει κουκούλα και πετάει Μολότοφ.
 

Μόνη στο κότερο μια μοδίστα του καλού κόσμου ανησυχεί, αναπολώντας νοσταλγικά τον καπνό του Κοχίμπα που είχε εκπνεύσει στο δικό της habitat o “Mεγαλος.”

 
Πετροπόλεμος με χουντικά άσφαιρα, τάφους γονιών, πεπέ σκάνδαλα, η κουτσή Μαρία στην Ευρωβουλή, τα νύχια μπηγμένα στο τσιμέντο μπας και κρατήσουν το βάρος ενός καθικιού στην εξουσία.

 
Αχ ναι, και τα κανάλια. Τα καϋμένα κανάλια. Που κόπτονται για την “ενημέρωση” ενώ ύπουλα επιχειρούν “εξημέρωση,” καθώς τα παίρνουν μαύρα για να βάζουν μπροστά στην κάμερα ασυνάρτητες σκατόφατσες, που θέλουν μόνο το μηνιαίο εικοσαχίλιαρο του Ευρωβουλίου.

 
Οι opinion makers του καναπέ που κρίνουν, βρίζουν, καταριώνται — αλλά μόνο από τον καναπέ. Δεν θα σηκωθούν ποτέ να ψηφίσουν, για...


 να δείχνουν μετά τους “σανοφάγους” σαν μόνους υπεύθυνους της κατάντιας τους.
 
Πορτραίτο μιας κοινωνίας σε πλήρη αποσύνθεση, με αποκλειστική δική της ευθύνη.
 
See you Sunday, assholes.


Δεν υπάρχουν σχόλια: