"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Μαύρα Mεσάνυχτα στη Κουμουνδούρου τα εθνικά μας σούργελα έπνιγαν στο ουίσκι το φαρμάκι της ήττας

Γράφει ο Jack Bauer


Aφού λεηλάτησαν με μίσος τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που κυλιόντουσαν στα σαλόνια και στα καταστρώματα της εγχώριας βλαχομπαρόκ ελίτ προσπάθησαν να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τον λαό μοιράζοντας ένα μέρος της λείας που προήλθε από την ιδεοληπτική λεηλασία της χυδαίας υπερφορολόγησης.


Οι πρωταγωνιστές μιας κυβέρνησης που περιφρόνησε τους κανονικούς ανθρώπους, οι άνθρωποι που από τα καφενεία βρέθηκαν να κυβερνάνε τη χώρα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη συντριβή και τις συνέπειές της.

 
Eτσι το βράδι της Κυριακής συγκεντρωμένοι στη γιάφγκα της Κουμουνδούρου, η οποία είναι καταχρεωμένη στις τράπεζες, προσπάθησαν να πνίξουν το πόνο τους στο ουίσκι καθώς θρηνούσαν για την απώλεια της καρέκλας. Χρειάστηκε να παραγγείλουν πολλές φιάλες ουίσκι για να καταπιούν τη φαρμακερή αποδοκιμασία του ελληνικού λαού. Μια αποδοκιμασία που ταυτόχρονα είναι και στρατηγική ήττα του Σύριζα.
 

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος φρόντισε να εξηγήσει το γιατί:

 
Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην  φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές  διακηρύξεις σου.

Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Στρατηγική ήττα είναι...


 να μη μπορείς να ελέγξεις  τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ούτε την εκλογή του επόμενου ΠτΔ. Ούτε την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από  το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει  τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη. Πρώτον,  για το μέλλον του τόπου, για τον προγραμματικό προσανατολισμό της χώρας, για την προστασία του Συντάγματος και την αναβάθμιση  των  θεσμών. Και, δεύτερον, για την έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: