"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Go Back mister Tsipras



Ο ελληνικός λαός «ξέσπασε» έπειτα από 4 χρόνια. Είπε ξεκάθαρα στον κ. Τσίπρα ότι δεν τον θέλει άλλο στην εξουσία. Τον στέλνει σπίτι του και επιφυλάσσεται… για το μέλλον!  


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα κόμμα σε πλήρη αμφισβήτηση. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το πράσινο φως για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα.

 
Οι δημοσκοπήσεις δεν απέτυχαν. Ή καλύτερα, οι γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων τα κατάφεραν. Εκείνες που απέτυχαν παταγωδώς ήταν οι εταιρείες που φτιάχτηκαν μέσα σε μία νύκτα στα υπόγεια του Μαξίμου για να παίξουν τον ρόλο τους στην εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες.  


Κατά τον ίδιο τρόπο εκτέθηκαν πρόσωπα που έπαιξαν τον ρόλο του… γεφυροποιού προς τα δεξιά και προς τα αριστερά, λαμβάνοντας μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες παραπληροφόρησης που έχουν ποτέ στηθεί σε αυτή την χώρα.

 
Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αναμφισβήτητη


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία και μόνη επιλογή: Την προσφυγή στις κάλπες. 


Ο ίδιος το 2014 είχε σπεύσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε ζητήσει εκλογές, έχοντας πετύχει μία νίκη με 3,5 μονάδες διαφορά στις Ευρωεκλογές. Είχε υποστηρίξει τότε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση για να συνεχίσει.  


Τα πράγματα είναι σήμερα πιο απλά: Η κυβέρνηση βρίσκεται έτσι ή αλλιώς στο τέλος της θητείας της.  


Κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι δεν έχει και τόση σημασία αν οι εκλογές γίνουν τον Ιούνιο ή τον Οκτώβριο. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι! Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο λιγότερη θα είναι η ζημιά που θα προκληθεί στην χώρα.  


Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να διαχειριστούν τις σοβαρές υποθέσεις της χώρας. Γι αυτό...


 τους «μαύρισε» ο ελληνικός λαός.  


Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις στην Οικονομία και στα εθνικά θέματα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

 
Ο μεταρρυθμιστικός λόγος του κ. Μητσοτάκη πέρασε στο εκλογικό σώμα. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι οι φιλελεύθερες πολιτικές είναι η μόνη λύση που έχει απομείνει, η μόνη συνταγή που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί. Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν ότι η Οικονομία θα βγει επιτέλους από την κρίση, ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να περάσει ένα θετικό μήνυμα και εισέπραξε μία θετική ψήφο. Δεν είναι απλά ο νικητής των Ευρωεκλογών. Είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: