"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Από τον Τσε Γκεβάρα στον Mr. Bean...

Μοριακού Βιολόγου, τ. Διοικητή του Νοσοκομείου "Ελπίς”,
 

Το αυτοκινητάκι του Μαξίμου, με τις αφίσες του Τσε κολλημένες μπρος και πίσω, σχίζει περήφανο τους δρόμους της Αθήνας με κατεύθυνση... ανατολικοδυτικονοτιοβόρεια!



Έχει συγκεκριμένο σχέδιο και κατεύθυνση, συγκεκριμένους ανθρώπους να επισκεφθεί και συγκεκριμένα λόγια να ρητορεύσει... 
 

Είναι μέρα μεσημέρι, αλλά οι προβολείς του αυτοκινήτου είναι αναμμένοι, μη και δεν βρει ο οδηγός του τους ανθρώπους... 
 

Ο οδηγός του, βλέπετε, είναι λάτρης των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και χθες το μάτι του τυχαία έπεσε σε μια "ατάκα" ενός αρχαίου κλοσάρ, του Διογένη του Κυνικού, όπου, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που, ντάλα μεσημέρι, κυκλοφορούσε ανάμεσα στο πλήθος με ενα αναμμένο φανάρι, είπε:

"...μα, ψάχνω γιά ανθρώπους!"



Έτσι, λοιπόν, ακολούθησε ο οδηγός της λιμουζινίτσας του Μαξίμου τις συμβουλές του αρχαίου αυτού ηλικιωμένου μπάρμπα! "Κάτι θα ήξερε αυτός..." σκέφθηκε και πάτησε το γκάζι.



Έφθασε, παρέα με την "κυβερνητική σαύρα", τον "υπουργικό ελέφαντα" και τον "υφυπουργικό βοσκό", σε ενα βοσκοτόπι πάνω στα βουνά, όπου οι συνοδοί στη λιμουζινίτσα του Μαξίμου εντόπισαν έναν βοσκό! 
 

Ο οδηγός, και θείο βρέφος του Μαξίμου, κατέβηκε με την... κουστωδία να τον ακολουθεί ασθμαίνοντας.



"Είμαι ο Πρωθυπουργός. Μάζεψέ τους όλους στην πλατεία να τους μιλήσω", είπε με σαρδόνιο χαμόγελο το θείο βρέφος, ρουφώντας ηδονικά τη πορσελάνινη πιπίλα με τα στρασάκια.



"Μα καλά, πλάκα μου κάνεις;" είπε ο βοσκός στο "θείο βρέφος". "Για ποια πλατεία μιλάς, και ποιους να μαζέψω; Εδω στο μαντρί ούτε πλατεία έχω, ούτε ανθρώπους. Μόνο κατσικοπρόβατα κσι σκύλους-φύλακες!



"Άσε τις μαγκιές, μη σε χώσω τρία μέτρα κάτω απ' τη γη!" είπε με απειλητικό ύφος ο "υφυπουργικός βοσκός"! 
"Μη μου τσαμπουνάς εμένα βλατσείες, κοπέλι... Κατέχω εγώ απ' αυτά! Μάζεψέ τους όλους όσοι αναπνέουν γύρω από τσι γούρνα τσε βάλε τους φύλακες περιφρούρηση. Φέρε τσε κανά ξυνόγαλα να ξεδιψάσουμε!"



"Ναι, καλέ, να λιαστούν και λίγο τα καημένα", υπερθεμάτισε η "υπουργική σαύρα", τινάζοντας με χάρη τη χαίτη...



Το "θείο βρέφος" προχώρησε προς τη γούρνα ακολουθούμενο, κατά πόδας από τον "υπουργικό ελέφαντα" που μουρμούραγε: "Πού ειναι το γαμώτυρο να φάω, βρε αφεντικούλη;" τρίβοντας την κοιλιά του...



Φθάνοντας και σκαρφαλώνοντας στη γούρνα, το "θείο βρέφος" κοίταξε, με ύφος Νέρωνα, τα αιγοπρόβατα που βέλαζαν και προσπαθούσαν να στοιχηθούν. Οι σκύλοι είχαν ακροβολιστεί φυλάγοντας... Θερμοπύλες!



"Αγαπητοί μου συμπολίτες, αγαπητοί μου φίλοι και φίλες! Ήρθα εδω για να ζητήσω τη στήριξή σας, αυτήν τη δύσκολη εποχή. Βάλλομαι από το κατεστημένο που, με τη μάσκα των #φυγετετωρα, προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα και να με διώξουν απο το σπίτι μου που το κέρδισα με μπλόφα, αλλά που τώρα μου ανήκει!



Θα σας δώσω τα πάντα και δεν θα σας ζητήσω τίποτα! Αυτό σας το υπόσχομαι! Θα ζείτε σαν βασιλιάδες και η ζωή σας, από δω και πέρα, θα είναι μόνο ενδιαφέρουσα και όμορφη. Το κράτος θα πληρώνει φόρους σε σας, αγαπητοί μου συμπολίτες. Το κράτος θα σας υπηρετεί και θα σας κάνει αέρα με τους σκουρόχρωμους, νέους συντρόφους που μόλις κουβαλήσαμε με βάρκες από την Αραπιά. Ζωή χαρισάμενη, αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι. Ζωή χαρισάμενη σας υπόσχομαι, και ο λόγος μου, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μπετόν αρμέ..."



Τα αιγοπρόβατα βέλαζαν με αγαλλίαση, οι φυλακές γάβγιζαν σαν λύκοι που εξημερώθηκαν και ο αποσβολωμένος βοσκός, δίπλα στον υφυπουργικό του συνάδελφο, σταυροκοπιόταν.



Ένα καρό πλησίαζε, με τον γάιδαρο να καλπάζει περήφανος. Μόλις έφθασε στην πλατεία -συγγνώμη, στη γούρνα- ο μπόμπιρας του βοσκού πήδηξε απ' το καρό και έτρεξε στον πατέρα του, ο οποίος του διηγήθηκε τι είχε συμβεί.



"Ποιος Γκεβάαααρα, ρε πατέρα; Ποιος Γκεβάααρα; Ποιος θα περίμενε πως η οικογένεια του Mr. Bean θα έσωζε την Ελλάδα! Ποιος Γκεβάααρα και πολύχρωμα άλογα..." είπε ουρλιάζοντας σχεδόν από χαρά. Παράτησε τον πατέρα, το κοπάδι και τον γάιδαρο και έτρεξε, με ανοικτά τα χεράκια του, προς τη γούρνα όπου το "θείο βρέφος" είχε σκαρφαλώσει για να βγάλει λόγο.



"Σας ευχαριστώ, Mr. Bean, που ήρθατε να με επισκεφθείτε με τον θίασό σας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ...!" του είπε δακρυσμένο.



Στήλη άλατος το "θείο βρέφος", ενώ...

 το χεράκι του είχε χουφτώσει τη βράκα του αφρίζοντα "υφυπουργικού βοσκού", που ήθελε να μουντάρει και να σπάσει στο ξύλο τον θρασύτατο πιτσιρικά.



Τα αιγοπρόβατα, οι φύλακες και ο βοσκός έμειναν κάγκελο! Μόλις είχαν αντιληφθεί το ιερόν αυτής της συνάντησης και ευχαριστούσαν τον Θεό για το ανέλπιστο δώρο που τους έκανε...



Η λιμουζινίτσα του Μαξίμου φόρτωσε την κουστωδία και έφυγε, κορνάροντας χαρμόσυνα, για άλλες πλατείες.



Ο αετός, όμως, που πετούσε από πάνω τους, χαμογέλασε. Η παρέα των αετών τούς είχε στήσει καρτέρι και περίμενε υπομονετικά. "Πού θα πάει... θα πέσουν στη φάκα..." σκέφθηκε και τράβηξε προς τα εκεί που οι γλάροι δεν μπορούν να πετάξουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: