"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΡΙΖΟΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ: Οι δημοκρατικές αρχές και τα δικαιώματα των πολιτών είναι μόνο για τα σχολικά βιβλία που ποτέ δεν άνοιξες Αλέξη! Δώστε τους πακέτο στον Σουλτάνο!!!



Ναι βέβαια. Η Συνθήκη της Γενεύης τηρείται όταν μας βολεύει. Οταν δεν βολεύει την έχουμε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Και χειρότερα!
 

Ας πούμε η σιδηρά κυρία Μάγκι Θάτσερ. Που λόγω υπέρβαρης δημοκρατικής ευαισθησίας και απέραντου συναισθήματος προτασίας των ατομικών ελευθεριών είχε αναλάβει εργολαβικά την προστασία του Αουγούστο Πινοσέτ. Του θρυλικού μακελάρη του λαού της Χιλής. Κανονικός κτηνάνθρωπος, Διόλου απίθανο να είχε δοκιμάσει, ως ιδιαίτερο έδεσμα, τρυφερή ανθρώπινη σάρκα δημοκρατικών πολιτών!

 
Ας πούμε ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου. Που σεβόμενος την συνθήκη της Γενεύης το σκέφτεται αν θα εκδόσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην μέντορα του Ερντογάν και σημερινό θανάσιμο εχθρό του!

 
Ας πούμε οι δεκάδες χιλιάδες απροστάτευτες οικογένειες Συρίας, Λιβυής, Αιγύπτου, Ιράκ, Αφγανιστάν. Που εξοντώθηκαν με ποικίλους τρόπους από τους λεβέντες των αμερικανικών μεραρχιών και των ευρωαπίων συμμάχων μας. 


Ελάτε τώρα. Εσάς το λέω με τις πλούσιες και αδιαπράγματευτες δημοκρατικές σας πεποιθήσεις. Μαζί είδαμε τις εικόνες πεζοναυτών να εξευτελίζουν Ιρακινούς, να τους περιφέρουν ολόγυμνους, να τους καβαλικεύουν, να τους φτύνουν, να τους κατουράνε και στη συνέχεια να επιδίδονται σε λεηλεσίες πολιτιστικών θησαυρών!

 
Το ζήτημα απλό. Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές. Ετσι και είσαι loser την έβαψες. Πας καλλιά σου. Αντε γεια. Οσο ο Σαντάμ Χουσείν ήταν χρήσιμος για την Ουάσινγκτον, ε τότε κανένα πρόβλημα με τον δικτάτορα. Οταν τους έγινες φόρτωμα και βαρίδι τον διέσυραν και στο τέλος τον «παλούκωσαν»!

 
Κι εμείς; Τι θα κάνουμε τώρα; Να παραδώσουμε τα «παιδιά» που προσγειώθηκαν παρανόμως στην Αλεξανδρούπολη για να σωθούν από τα νύχια του Ερντογάν; Δηλαδή να τους «επιστρέψουμε» στα κολαστήρια και τα εκτελεστικά αποσπάσματα του Σουλτάνου;  


Να παραβιάσουμε τις αρχές της Γενεύης; 


Να γίνουμε συνένοχοι του δημοκρατικά εκλεγμένου δικτάτορα;  


Λάθος όλες αυτές οι ερωτήσεις. Η Ψωροκώσταινα δεν είναι Γερμανία. 


Γιατί έχουμε απωλέσει, επί της ουσίας, την εθνική μας κυριαρχία. 


Γιατί τα προβλήματα πολλά. Γιατί η γειτονική Τουρκία μπορεί να μας κάνει μια χαψιά. Γιατί ο Ερντογάν μέσα στην τρέλα του αυταρχικού του μεγαλείου θα εκδικηθεί και θα μας στέλνει πεσκέσια άφθονες ροές προσφύγων. Πράγμα που μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς. Και γιατί έχουμε κάθε λόγο να διατηρούμε τις καλύτερες σχέσεις με τους γείτονες αυτής της ξεπουπουλιασμένης Οθωμανικής Αυτοκρατομανίας!

 
Αλλωστε οι οκτώ αυτομολήσαντες έπρεπε και πρέπει να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Αν κέρδιζαν θα ήταν «φίλοι» και «σύμμαχοι». Τώρα που έχασαν είναι αναλώσιμοι!

 
Κυνικά όλα αυτά; 


Φυσικά. Εσύ δηλαδή...
 
πως βλέπεις την παγκόσμια πολιτική σκηνή; Ως μάθημα θρησκευτικών; Ως άσυλο φιλάνθρωπων και ευεργετών;  


Τρίχες κατσαρές για τσατσάρες αφρικανικές!
 

Οπως όλοι έτσι κι εμείς. Πάνω απ όλα το συμφέρον της χώρας. Και με δεδομένες τις παθογένειες, τα κακοφορμισμένα προβλήματα και την εύθραστη γεωγραφική μας θέση, η επιλογή είναι μονόδρομος


Δώστε τους! Οι δημοκρατικές αρχές και τα δικαιώματα των πολιτών είναι μόνο για τα σχολικά βιβλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: