"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο Συριζα, η κυβέρνηση και η …”ποινικοποίηση της αλληλεγγύης”.



«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» έλεγε η ανακοίνωση του Συριζα, αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση, εν γνώσει του υπουργείου προστασίας του πολίτη. 


Δηλαδή, αν μια ομάδα, προφανώς οποιαδήποτε ομάδα, καταλάβει ένα δημόσιο ή ιδιωτικό κτήριο και δηλώσει πως το κάνει εν ονόματι της παροχής αλληλεγγύης στα μέλη της, π.χ. , τότε οι αρχές της πολιτείας δεν έχουν δικαίωμα να το εκκενώσουν, κατά την άποψη του κυβερνώντος κόμματος. Και αυτό συνιστά «ποινικοποίηση της αλληλεγγύης»!  


Τι θα ακούσουμε άλλο; 


Βεβαίως, θα προσέθετα, με την προϋπόθεση ότι το κτήριο δεν ανήκει σε κανέναν «σύντροφο της αριστεράς». Διότι αν ανήκει, το πράγμα αλλάζει, όπως με το γνωστό ξενοδοχείο στην Αθήνα.


Δεν έχει, λοιπόν, σχέση με τις αρχές της αριστεράς (ποιάς αριστεράς; Ο Συριζα είναι αριστερά;) η «ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης αλλά, προφανώς, έχει σχέση με τις αρχές της αριστεράς, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, το ξεπούλημα των τραπεζών στο ξένο κεφάλαιο και η λήψη σωρείας νεοφιλελεύθερων μέτρων που έφεραν σε απόγνωση την κοινωνία.


Ευτυχώς, που...

ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Συριζα και καταλάβαμε τι είναι ο καιροσκοπισμός και η εξουσιομανία εν ονόματι των αρχών της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: