"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο Κένεντι, ο εθνικός μας τσαρλατάνος και μια σύλληψη λόγω «βλακείας»



Γενικά, ένα από τα ατού του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό και τους ψηφοφόρους του είναι ότι δεν το «πολυζαλίζει» σε θέματα μόρφωσης, γνώσεων ή έστω ορθογραφίας. Για την ακρίβεια επειδή θεωρεί ότι αυτά είναι πράγματα που αφορούν τις «τεχνοκρατικές ελίτ» (σ.σ.: ή τους «κουλτουριαρέους» που έλεγε παλιότερα και η «Αυριανή» με τον εκδότη της οποίας βρίσκονται σε αγαστή συμμαχία), τα έχει κατατάξει ως χαρακτηριστικά της διαπλοκής.


Ετσι μάλλον κολακεύει όσους επιδεικνύουν την έλλειψη γνώσεων οι οποίοι πλέον δεν νιώθουν μειονεκτικά όπως παλιότερα αλλά σχεδόν αισθάνονται την ανάγκη να επιδείξουν αυτή την υστέρηση αφού πλέον έχει πάρει χαρακτήρα ιδεολογικού προσδιορισμού (σ.σ.: «είδαμε κι εσάς τους μορφωμένους που μας φέρατε τόσα χρόνια», είναι η κλασική απάντηση πολλών Συριζαίων στις ορθογραφικές διορθώσεις στα social media).


Και φυσικά, όταν ένας άνθρωπος που – ας το πούμε κομψά – δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε μια ομάδα που παίζει παιχνίδι γνώσεων αισθάνεται ότι κάποιο κόμμα δεν τον κρίνει αλλά τον δέχεται όπως είναι  θέλει να ανταποδώσει. Και πώς θα το κάνει αυτό; Μα με τον μόνο τρόπο που μπορεί. Προπαγανδίζοντας στα social media.


Ε, αυτό ακριβώς δοκίμασε να κάνει και ένας οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και υπάλληλος του Δήμου (σ.σ.: και ασφαλώς οπαδός του «η καριέρα είναι χολέρα») στην Πάρο, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού για την «κορδελοκοπή» του Αεροδρομίου. Εγραψε λοιπόν στο Facebook:  


«Ολοι στο αεροδρόμιο της Πάρου να υποδεχθούμε τον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα…». Μέχρι εδώ καλά. Επαρκώς κομματικό, με την κλασική επιτακτική χρήση του «όλοι» και την κτητική αντωνυμία «μας» να προσθέτει ένα τόνο λατρείας τύπου «μεγάλος αδελφός». Λογικό εν μέρει. Υπάλληλος του Δήμου ήταν ο άνθρωπος, με τον ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «ελίτ» της χώρας οπότε οφείλει να «γλείψει» κάπως.
Εδώ όμως μπαίνει ο παράγοντας «βλακεία». Η τέλος πάντων ο παράγοντας «παχυλή άγνοια». Που δεν είναι ασύνδετο με τα προηγούμενα. Γιατί ο «υποδοχάκιας» θέλησε να κάνει και την υπέρβαση. Δεν αρκούσε το «όλοι» και το «Πρωθυπουργό μας». Επρεπε να δώσει κι άλλο μεγαλείο. Και βέβαιος μάλλον ότι προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στο κόμμα παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με μια άλλη πολιτική προσωπικότητα της Ιστορίας, προσέθεσε: 

 «…όπως ακριβώς υποδέχθηκαν στο Ντάλας του Τέξας τον Κένεντι». 
Γκουπ!

Απορία πρώτη: Γιατί ειδικά στο Ντάλας; Τι τον έπιασε και από όλα τα μέρη που υποδέχθηκαν κατά καιρούς τον Κένεντι, εκείνος επέλεξε ειδικά το μέρος όπου συνέβη η ιστορική δολοφονία του αμερικανού Προέδρου; Δεν ήξερε; Είχε στο μυαλό του τον κόσμο με τα σημαιάκια πριν τον πυροβολισμό; Ή ήταν όντως δυσαρεστημένος και αποφάσισε να ξεκινήσει μια συνωμοσία δολοφονίας Πρωθυπουργού μέσω facebook;

Οπως κι να ‘χει η προτροπή του έπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας. Που ίσως και λόγω της εποχής δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες απειλές (σ.σ.: ναι, οι αστυνομικοί ήξεραν τι συνέβη στο Ντάλας του Τέξας). Και ο φανατικός «facebook-o-ντουντούκας» συνελήφθη καλού-κακού και ανακρίθηκε επί δίωρο όπως γράφει ο Βηματοδότης
Καταγράφοντας έτσι την πρώτη σύλληψη λόγω αγνής και καθαρής βλακείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: