"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ - ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Σούπερ γιαγιά πήρε 19,6 στο απολυτήριο γυμνασίου

Γράφει ο Θ. Χερχελετζής


Αριστούχος ετών 82! 


Η Σουλτάνα Γκέσου από την Κοζάνη μόχθησε, στρώθηκε στο... διάβασμα και κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή της στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, αφού πήρε απολυτήριο γυμνασίου με βαθμό 19,6!


«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις. Τελικά τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενη» λέει  η 82χρονη μαθήτρια.


Οταν ήταν παιδί, όπως αποκαλύπτει, ήθελε να γίνει δασκάλα. Δεν μπόρεσε όμως να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Παρ' όλα αυτά, στιγμή δεν έπαψε να διαβάζει κάθε είδους έντυπο που έπεφτε στα χέρια της. «Διάβαζα βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, κάθε έντυπο που έβρισκα. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω. Γι' αυτό και πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να εγγραφώ στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας» εξηγεί.


Συγγενείς και φίλοι την ενθάρρυναν. Ακόμη και σήμερα την παροτρύνουν να συνεχίσει τη φοίτηση στο λύκειο. «Σχεδιάζω να συνεχίσω. Αν και τα πόδια μου πολλές φορές δεν με κρατούν, η αγάπη και η δίψα που νιώθω για τη μάθηση υπερνικούν τα εμπόδια» τονίζει.


Η 82χρονη μαθήτρια έμαθε να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.  


Στέλνει μήνυμα στους νέους και στις νέες...
 να παλεύουν για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και τονίζει πως, αν ήταν μερικά χρόνια μικρότερη, θα προσπαθούσε να δώσει εξετάσεις για να περάσει στο πανεπιστήμιο.


Γιαγιάκα δέξου την ΥΠΟΚΛΙΣΗ μου μαζί με την κλασική τραγουδάρα που βάζει πάντα το Radar σε αναρτήσεις για ΜΑΧΗΤΕΣ-ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ σαν εσένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: