"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Τσίγκινο παραπέτασμα με "εκλογές" αλά Σταλίνα!

Τόσο... πλέρια η δημοκρατία μας, που από τηλεοράσεως το ΚΚΕ εξαγγέλλει την κατάργησή της!




Οι Ελληνες δικαστές σίγουρα δεν έχουν τηλεοπτική συσκευή στο σπίτι τους.  


Ούτε οι βουλευτές του «δημοκρατικού τόξου» (στο οποίο οι ίδιοι συμπεριλαμβάνουν το ΚΚΕ!!!) ούτε οι νάνοι του παραμυθιού, που κρύβουν στην άκρη του ουράνιου τόξου τους θησαυρούς τους - προφητικός υπαινιγμός της δυτικής παράδοσης για τις υπεράκτιες εταιρίες που αγοράζουν κομματικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.  


Αν είχαν όλοι οι προαναφερθέντες μια τιβούλα και έβλεπαν Κουτσούμπα στον Χατζηνικολάου, σίγουρα θα σκέφτονταν ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που συμμετέχει στις εκλογές για να τις καταργήσει!  


Υπάρχει η αβάσιμη φήμη ότι απαγορεύεται να υπόσχεσαι την επιβολή σταλινικού τύπου τυραννίας στην Ελλάδα, αλλά ποιος έχασε τη νομιμότητα για να τη βρούμε εμείς; 


Ακολουθεί το επίμαχο σημείο του διαλόγου:


Νίκος Χατζηνικολάου: «Αν κερδίσετε τις εκλογές, θα ξαναγίνουν εκλογές;»


Δημήτρης Κουτσούμπας: «Βεβαίως θα γίνονται εκλογές. Γιατί; Υπάρχει πουθενά καμιά χώρα που να μη γίνονται εκλογές;»

 
Ν.Χ.: «Υπήρχαν...»

 
Δ.Κ.: «Ε, όχι, γίνονταν εκλογές. Και μάλιστα πιο γνήσιες. Αυτό που προτείνουμε εμείς, γιατί εμείς δεν λέμε ψέμματα...»

 
Ν.Χ.: «Ηταν πιο γνήσιες οι εκλογές στη Σοβιετική Ενωση;»

 
Δ.Κ.: «Ακούστε με, σας παρακαλώ, τι προτείνουμε εμείς. Δεν θα κάνουμε τις αστικές κοινοβουλευτικές εκλογές με τους καλπονοθευτικούς νόμους κι όλη αυτή την κατάσταση, που είναι παρωδία, στην ουσία, συμμετοχής του λαού - γιατί κάτι τέτοιο είναι. Αυτή είναι η άποψή μας. Αυτό το λέει κι ο κόσμος. Γι' αυτό γυρνάει την πλάτη στις εκλογές και σου λέει "δεν θα πάω να ψηφίσω". Ξέρει ότι δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Αλλά η εκλογική δράση, η συμμετοχή του λαού θα ξεκινά μέσα από τους τόπους δουλειάς, στις συνελεύσεις των εργατών στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς. Εδώ, στο κανάλι, για παράδειγμα, θα αποφασίζουν...»


Ν.Χ.: «Δεν ρωτώ για συνδικαλιστική οργάνωση. Εγώ σας ρωτώ αν θα υπάρχουν εκλογές για να εκλέξω κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα εκλέγω;»


Δ.Κ.: «Δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Θα υπάρχουν νέες μορφές λαϊκής εξουσίας».


Ξένισαν μερικούς αναγνώστες οι απόψεις που διατύπωσε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματεύς της ΚΚΕ Α.Ε.


 Το γεγονός ότι προκαλεί έκπληξη η παραδοχή οποιουδήποτε κομμουνιστή πως θέλει να κάνει την Ελλάδα σοβιετία είναι... εκπληκτικό από μόνο του. Σαν να λέμε ότι κάποιος αιφνιδιάζεται όταν δει σκύλο να μασάει κόκαλο


Αλλοι, πιο ρομαντικοί από τους προηγούμενους, περίμεναν τις Αρχές του τόπου να κινητοποιηθούν και να προστατεύσουν το πολίτευμα από ένα κόμμα που ντελαλίζει την απόφασή του να εγκαθιδρύσει άλλου τύπου καθεστώς. Εκείνοι που αυταπατώνται ότι δύναται να γίνει κάτι τέτοιο πιθανότατα πιστεύουν στην ύπαρξη των μονόκερων και την κατάργηση του Μνημονίου μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο από τον Alexis και την αριστερή συνιστώσα του Σόιμπλε.
 

Η ιλαροτραγική αλήθεια είναι ότι...
στην πικρή πατρίδα μας η ΚΚΕ Α.Ε. κάνει ό,τι θέλει, όπως γουστάρει και όποτε της καπνίσει, δίχως να δώσει ούτε λογαριασμό ούτε την... άδεια στην Εφορία να ελέγξει τα βιβλία της.

 

Ομως, για να μη γινόμεθα ολότελα αρνητικοί -ίσως και πικρόχολοι-, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πλούσια κοιτάσματα ακούσιου χιούμορ στα πεδία των κομμουνιστικών «οραμάτων» του Περισσού. Παράδειγμα, αυτό που είπεν ο Κουτσούμπας, έτσι στην ψύχρα: «Ο βουλευτής θα εκλέγεται από τον τόπο δουλειάς. Αυτά, βέβαια, θα γίνουν με νομοθετικές αλλαγές».


Αυτή η δέσμευση του αρχιμανδρίτου της τοπικής σχισματικής εκκλησίας των Μαρτύρων του Μαρξιχωβά είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της σταδιοδρομίας του. Από εκεί που γκρινιάζαμε για τους 300 της καπιταλιστικής Βουλής, τώρα δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε τους βουλευτές των καταστημάτων. Το κομμωτήριο «Τσίκης» θα εκλέγει ίσα με 10 βουλευτές, τα σουβλατζίδικα «Γαργαντούας» κάνα δυο και η Τυποεκδοτική κανέναν, διότι την έκλεισε το ΚΚΕ. 


Το ευχάριστο είναι ότι όλα τούτα τα καλούδια δεν θα προκύψουν έτσι, αέρα πατέρα, αλλά με «νομοθετικές αλλαγές». Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη - αρκεί να μη δουλεύει στην ΚΚΕ Α.Ε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: