"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει σε δημοπρασία τις καταστροφές στο ΑΠΘ ως έργα Τσόκλη!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων εν αγνοία του μεγάλου έλληνα καλλιτέχνη: προκειμένου να καλύψει τις ζημιές που προξένησαν οι κατασκηνωτές της No Border επιχειρεί να τις πουλήσει σαν έργα τέχνης 




Ο κατάλογος του οίκου Christie’s που παρουσιάζει έργα γνωστών καλλιτεχνών δεν μπορεί να διαψευστεί. Ανάμεσα στα έργα του Κώστα Τσόκλη έχουν παρεισφρήσει εικόνες καταστροφής από το δημαρχείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά την επιδρομή των καταληψιών – κατασκηνωτών.



Το τι συνέβη είναι μάλλον προφανές. Μέλη της κυβέρνησης όπως ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που όσο διάστημα διαρκούσε η κατάληψη είχαν δηλώσει ότι σκοπεύουν να αγνοήσουν την εισαγγελική εντολή και πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία αυταρχική παρέμβαση της αστυνομίας αφού πρόκειται για «ειρηνικούς καταληψίες», βρέθηκαν τώρα εκτεθειμένοι.




Και επειδή οι ζημιές της δημόσιας περιουσίας είναι εμφανείς ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για την αποκατάστασή τους.  


Δυστυχώς όμως το σχέδιο χάλασε. 


Η «καλλιτεχνική λαθροχειρία» υπέπεσε στην αντίληψη του Κώστα Τσόκλη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη κάθε εικαστικής αντίληψης.




(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: